Joensuun kaupunginorkesteri

Toivotamme sinut tervetulleeksi konsertteihin!

Joensuun kaupunginorkesteri on energinen, ohjelmistoltaan monipuolinen 35-henkinen sinfoniaorkesteri. Orkesterilla on vuosittain kahdeksisenkymmentä esiintymistä, joista noin kolmasosa on sinfoniakonsertteja. Niiden lisäksi soitetaan kirkko-, kamari- ja viihdemusiikkia sekä musiikkia lapsille ja nuorille, rokkia unohtamatta. Joensuun kaupunginorkesterin taiteellinen johtaja on Eero Lehtimäki.

Tue orkesteria ostamalla t-paita!

Syksyllä 2019 saimme kokea loppuunmyytyjä sinfoniakonsertteja ja upeita elämyksiä musiikin parissa. Myös kevätkautemme 2020 alkoi lupaavissa merkeissä. Orkesterin nousu ja kukoistus oli menossa kohti huippua, kun koronavirus tuli mullistamaan niin meidän kuin Sinunkin arkesi. Sinfoniakaudesta on tullut meille taistelu selviytymisestä. Konserttitulot jäävät saamatta, tulovirtamme konserteista on pysähtynyt.

Nyt jos koskaan tarvitsemme apuasi. Halutessasi, voit osoittaa tukesi Joensuun kaupunginorkesterille ostamalla #minunorkesterini -t-paita. Paita on musta valkoisilla painatuksilla. Kokovalikoima on S-5XL, koot ovat unisex-kokoja. Paidan hinta on 25 € (sis. 24% alv). Hinta sisältää postituskulut kotimaassa.

Tilaa orkesterin kannatuspaita!

Kaupunginorkesteri, syksy 2020

Uutiset - Kaupunginorkesteri

angle-left Uusia henkilöitä Joensuun kaupunginorkesterissa

Uusia henkilöitä Joensuun kaupunginorkesterissa

Joensuun kaupunginorkesterin vetovoima näkyy kiinnostuksena vapaita työpaikkoja kohtaan. Viime viikolla kaupunginorkesterin riveihin valittiin kolme uutta työntekijää.

Orkesterijärjestäjän toimen haku päättyi sunnuntaina 9.2.2020, neljää hakijaa haastateltiin kuluneella viikolla ja jo maanantaina 17.2.2020 uusi orkesterijärjestäjä Tero Pehkonen aloitti työnsä. Hän tulee työskentelemään kaupunginorkesterin lisäksi Joensuun konservatorion vahtimestarina osan työajastaan.

- Hakijoiden määrä yllätti meidät positiivisesti. Lisäksi hakijoista neljällä haastatteluun kutsutulla oli jo kokemusta vastaavista tehtävistä, kommentoi intendentti Marjo Vattulainen.

 

Vain ääni ratkaisee

Viikonloppu oli kiireinen ja jännityksen täyteinen Joensuun kaupunginorkesterissa, sillä lauantaina oli alttoviulun koesoitto ja sunnuntaina 1. viulun. Koesoitoissa lautakunta kuunteli hakijat sermin takaa, eli vain soittotaito ratkaisee pääsikö soittaja koesoiton jatkokierroksille.

Alttoviulun koesoittoon saapui 9 hakijaa ja valituksi tuli musiikin maisteri Katri Hänninen. Hän on työskennellyt muun muassa Tampere Filharmoniassa, Helsingin, Mikkelin ja Turun kaupunginorkestereissa sekä Kansallisoopperan orkesterissa ja Oulu Sinfoniassa.

I viulun koesoittoon saapui 12 hakijaa ja valituksi tuli viulunsoiton maisteri Klaus-Peter Haav. Virolaislähtöinen Haav on työskennellyt muun muassa Helsingin kaupunginorkesterissa ja Suomen kansallisoopperassa.

Huhtikuun lopussa orkesteri järjestää oboen äänenjohtajan ja klarinetin varaäänenjohtajan koesoitot.

Joensuun kaupunginorkesterin facebook

Sivu arviointi ja palaute