Joensuun kaupunginorkesteri

Toivotamme sinut tervetulleeksi konsertteihin!

Joensuun kaupunginorkesteri on energinen, ohjelmistoltaan monipuolinen 35-henkinen sinfoniaorkesteri. Orkesterilla on vuosittain kahdeksisenkymmentä esiintymistä, joista noin kolmasosa on sinfoniakonsertteja. Niiden lisäksi soitetaan kirkko-, kamari- ja viihdemusiikkia sekä musiikkia lapsille ja nuorille, rokkia unohtamatta. Joensuun kaupunginorkesterin taiteellinen johtaja on Eero Lehtimäki.

Tue orkesteria

Tue orkesteria ostamalla t-paita!

Syksyllä 2019 saimme kokea loppuunmyytyjä sinfoniakonsertteja ja upeita elämyksiä musiikin parissa. Myös kevätkautemme 2020 alkoi lupaavissa merkeissä. Orkesterin nousu ja kukoistus oli menossa kohti huippua, kun koronavirus tuli mullistamaan niin meidän kuin Sinunkin arkesi. Sinfoniakaudesta on tullut meille taistelu selviytymisestä. Konserttitulot jäävät saamatta, tulovirtamme konserteista on pysähtynyt.

Nyt jos koskaan tarvitsemme apuasi. Halutessasi, voit osoittaa tukesi Joensuun kaupunginorkesterille ostamalla #minunorkesterini -t-paidan. Paita on musta valkoisilla painatuksilla. Kokovalikoima on S-5XL, koot ovat unisex-kokoja. Paidan hinta on 25 € (sis. 24% alv). Hinta sisältää postituskulut kotimaassa. Voit tilata paidan verkosta tai ostaa sen omaksesi Carelicumista.

Kaupunginorkesterin kannatuspaidat museokaupassa. Mustassa paidassa on valkoisella kaupungin orkesteri logo sekä teksti #minunorkesterini.

 

Uutiset - Kaupunginorkesteri

angle-left Sellolegenda Kimanen konsertoi Joensuussa

Sellolegenda Kimanen konsertoi Joensuussa

Joensuussa kasvanutta sellolegenda Seppo Kimasta juhlitaan Joensuun kaupunginorkesterin konsertissa torstaina 10.10.2019. Konsertin johtaa ylikapellimestari Eero Lehtimäki.

– On tosi mahtavaa, että saamme sellolegenda Seppo Kimasen solistiksi tänne Joensuuhun, jossa hän on kasvanutkin – vieläpä, kun hänellä on tänä vuonna tullut pyöreät 70 vuotta täyteen. Samoin kuten yleisössämme kohtaavat nuoret ja vanhat kuulijat – ja kaikki siitä väliltä – on kunnia nuorena taiteilijana esiintyä tällaisen kokeneen mestarin kanssa. Siinä on mielestäni jotain tosi arvokasta, kun eri sukupolvet kohtaavat ja tekevät asioita yhdessä, kommentoi Eero Lehtimäki.

Hauskaa Havaa

Konsertin ohjelmassa on Lotta Wennäkosken Hava, Robert Schumannin Sellokonsertto a-molli op 129 sekä Felix Mendelssohnin Sinfonia nro 4, A-duuri, op. 90.

– Tämä on syyskaudella johtamistani konserttiohjelmista perinteisin, ja kuten jo aikaisemmin olen monessa yhteydessä puhunut, uusien tuulien ja ideoiden ei ole missään nimessä tarkoitus romuttaa pitkiä toimivia perinteitä. Klassisen alkusoitto-konsertto-sinfonia-rakenteen aloittaa kuitenkin tyypillisen ooppera- tai konserttialkusoiton sijaan Wennäkosken hauska Hava, joka putoamista ja havinaa kuvaillen sopii erinomaisesti sekä lennokkaaseen konserttiteemaan että syksyyn ylipäänsä.

Wennäkoski kuuluu sukupolvensa mielenkiintoisimpiin ja edustavimpiin suomalaissäveltäjistä. Hava oli Tapiola Sinfoniettan tilaus orkesterin 20-vuotisjuhlaa varten.

– Hava-teosta ideoidessa leikittelin erityisesti ajatuksella siitä, että musiikki voisi tosiaankin käsitellä jotakin asiaa tai aihetta samaan tapaan kuin vaikkapa jokin romaani käsittelee teemaansa, eri puolilta katsoen, aina uusissa valaistuksissa, ikiomaa kieltään käyttäen. Havan yksinkertaisena lähtökohtana on putoaminen tai laskeutuminen – tosin pudotakseen on tietysti toisinaan ensin päästävä ylöskin, avaa Wennäkoski teostaan.

Joensuun kaupunginorkesterin facebook

Sivu arviointi ja palaute