Joensuun kaupunginorkesteri

Toivotamme sinut tervetulleeksi konsertteihin!

Joensuun kaupunginorkesteri on energinen, ohjelmistoltaan monipuolinen 35-henkinen sinfoniaorkesteri. Orkesterilla on vuosittain kahdeksisenkymmentä esiintymistä, joista noin kolmasosa on sinfoniakonsertteja. Niiden lisäksi soitetaan kirkko-, kamari- ja viihdemusiikkia sekä musiikkia lapsille ja nuorille, rokkia unohtamatta. Joensuun kaupunginorkesterin taiteellinen johtaja on Eero Lehtimäki.

Tue orkesteria

Tue orkesteria ostamalla t-paita, pipo, kangaskassi, heijasti tai magneetti!

Syksyllä 2019 saimme kokea loppuunmyytyjä sinfoniakonsertteja ja upeita elämyksiä musiikin parissa. Myös kevätkautemme 2020 alkoi lupaavissa merkeissä. Orkesterin nousu ja kukoistus oli menossa kohti huippua, kun koronavirus tuli mullistamaan niin meidän kuin Sinunkin arkesi. Sinfoniakaudesta on tullut meille taistelu selviytymisestä.

Nyt jos koskaan tarvitsemme apuasi. Halutessasi, voit osoittaa tukesi Joensuun kaupunginorkesterille ostamalla #minunorkesterini -tuotteita Carelicumista tai tilaamalla netistä.

Kaupunginorkesterin kannatuspaidat museokaupassa. Mustassa paidassa on valkoisella kaupungin orkesteri logo sekä teksti #minunorkesterini.

 

Uutiset - Kaupunginorkesteri

angle-left Pianovirtuoosit esiintyvät Joensuussa Oramon johdolla

Pianovirtuoosit esiintyvät Joensuussa Oramon johdolla

Joensuun kaupunginorkesterin seuraavassa konsertissa torstaina 29.10. solisteina ovat pianisti Tuija Hakkila sekä orkesterin taiteellinen partneri pianovirtuoosi Iiro Rantala. Opettaja ja oppilas -konsertin johtaa monitaituri Taavi Oramo.

Konsertissa kuullaan Carl Philipp Emanuel Bachin, Gustav Mahlerin ja Wolfgang Amadeus Mozartin teoksia.

Tuija Hakkila on opettanut Iiro Rantalalle klassista pianoa ja Iiro puolestaan Tuijalle jazzia pianolla. Konsertin nimen mukaisesti Opettaja ja oppilas -määritelmä pätee siis molemmin päin. Myös heidän konsertissa soittamansa konserton esitti Mozart aikanaan oman oppilaansa kanssa.

– Mozartin pianokonsertto no 10, kahdelle pianolle on uusi tuttavuus minulle. Jälleen kerran se on täydellinen sävellys Mozartilta. Siinä ei ole yhtään turhaa nuottia. Teoksessa on täydellinen muoto ja musiikkidramaturgia. Ja melodiat - ne ovat aivan loistavat, hehkuttaa pianisti Iiro Rantala, toinen solisteista.

– Tämä on ensimmäinen kerta, kun esiinnyn Tuija Hakkilan ja Taavi Oramon kanssa, Rantala mainitsee.

Opettaja ja oppilas -konsertissa kapellimestari Taavi Oramo ei pitäydy vain orkesterin johtamisessa, vaan hän myös laulaa solistina Gustav Mahlerin orkesteriversiossa Vaeltavan kisällin lauluista. Lisäksi Oramo tunnetaan myös klarinetistina.

Sinfoniakonsertteihin on turvallista tulla

Joensuun kaupunginorkesterin konsertteihin on turvallista tulla. Joensuun kaupunginorkesteri suosittaa maskien käyttöä konserteissaan 8.10.2020 alkaen. Konserttiyleisöä pyydetään varautumaan omin maskein tullessaan konsertteihin.

Ohjeistusten mukaisia turvavälejä noudattamalla Carelia-saliin voidaan ottaa kerrallaan vain 152 kuulijaa. Joensuun kaupunginorkesteri on päättänyt esittää sinfoniakonsertteja kahteen kertaan. Näin mahdollisimman moni voi tulla turvallisin mielin konserttiin.

Turvallisuussyistä Joensuun kaupunginorkesterin konserteissa ei ole narikkapalvelua, väliaikaa eikä väliaikatarjoilua.

Yleisöä pyydetään istumaan konserteissa lippuun merkityllä paikalla. Näin varmistetaan riittävät turvavälit. Yleisön turvallisuudesta Joensuun kaupunginorkesterin konserteissa pidetään huolta turvavälien lisäksi myös tarjoamalla yleisölle käsidesiä.

Opettaja ja oppilas -konsertti
torstaina 29.10. kello 16 ja 19
Carelia-sali

Taavi Oramo, kapellimestari, laulu
Tuija Hakkila, piano
Iiro Rantala, piano

Carl Philipp Emanuel Bach: Sinfonia H.653 Wq. 178 E minor
Gustav Mahler (arr. Schönberg): Lieder eines fahrenden gesellen
Wolfgang Amadeus Mozart: Pianokonsertto nro 10 kahdelle pianolle, K.365(316a) Es-duuri


Liput Carelicumista ja ovilipunmyynnistä 24,50 / 22,50 / 5 euroa ja Ticketmaster.fi:stä liput käsittelykuluineen 25,50–27,50 euroa

Joensuun kaupunginorkesterin facebook

YHTEYSTIEDOT

Joensuun kaupunki / Hyvinvointipalvelut / Kaupunginorkesteri
Tiedepuisto
Länsikatu 15
4 B -rakennus 2. krs
80110 Joensuu

Katso yhteystietomme

Sivu arviointi ja palaute