Joensuun kaupunginorkesteri

Toivotamme sinut tervetulleeksi konsertteihin!

Joensuun kaupunginorkesteri on energinen, ohjelmistoltaan monipuolinen 35-henkinen sinfoniaorkesteri. Orkesterilla on vuosittain kahdeksisenkymmentä esiintymistä, joista noin kolmasosa on sinfoniakonsertteja. Niiden lisäksi soitetaan kirkko-, kamari- ja viihdemusiikkia sekä musiikkia lapsille ja nuorille, rokkia unohtamatta. Joensuun kaupunginorkesterin taiteellinen johtaja on Eero Lehtimäki.

Tue orkesteria

Tue orkesteria ostamalla t-paita!

Syksyllä 2019 saimme kokea loppuunmyytyjä sinfoniakonsertteja ja upeita elämyksiä musiikin parissa. Myös kevätkautemme 2020 alkoi lupaavissa merkeissä. Orkesterin nousu ja kukoistus oli menossa kohti huippua, kun koronavirus tuli mullistamaan niin meidän kuin Sinunkin arkesi. Sinfoniakaudesta on tullut meille taistelu selviytymisestä. Konserttitulot jäävät saamatta, tulovirtamme konserteista on pysähtynyt.

Nyt jos koskaan tarvitsemme apuasi. Halutessasi, voit osoittaa tukesi Joensuun kaupunginorkesterille ostamalla #minunorkesterini -t-paidan. Paita on musta valkoisilla painatuksilla. Kokovalikoima on S-5XL, koot ovat unisex-kokoja. Paidan hinta on 25 € (sis. 24% alv). Hinta sisältää postituskulut kotimaassa. Voit tilata paidan verkosta tai ostaa sen omaksesi Carelicumista.

Kaupunginorkesterin kannatuspaidat museokaupassa. Mustassa paidassa on valkoisella kaupungin orkesteri logo sekä teksti #minunorkesterini.

 

Uutiset - Kaupunginorkesteri

angle-left Musiikkitalvi 2020 oli menestys!

Musiikkitalvi 2020 oli menestys!

Viime viikolla vietetty Joensuun Musiikkitalvi -festivaali sai ihmiset konsertteihin. Kaiken kaikkiaan 14 konsertissa vieraili yhteensä yli 3400 kuulijaa, joista pääsylipun ostaneita oli yli 2200. Konserteista viisi oli pääsymaksuttomia. Musiikkitalvi-festivaalin taiteellinen johtaja on Eero Lehtimäki.

- Oli suorastaan liikuttavaa huomata, että yleisöä oli tullut paikallisen väen lisäksi myös kauempaa ympäri Suomea. Laadukkaan konserttitarjonnan lisäksi on hienoa, että pystymme tuomaan kaupunkiin matkailua ja tekemään Joensuun mielenkiintoiseksi myös muualla asuville, taiteellinen johtaja Lehtimäki toteaa.

Erityisesti kiinnostusta yleisössä herättivät Joensuun Oopperayhdistyksen Rakkaudella-konsertti, jossa solisteina olivat Angelika Klas sekä Pentti Hietanen ja Joensuun kaupunginorkesterin Rakkauden ilo -sinfoniakonsertti sekä Rakkaudestakin laulu -konsertti, jossa säveltäjämestari Kaj Chydenius istui pianon ääressä Talvi-Maaria Turusen laulaessa.

- Festivaalien tunnelma oli aivan huikea! Oli mahtavaa nähdä, kun konsertti toisensa jälkeen oli ihan täynnä ihmisiä – ja kaikki niin hyvillä mielin ja innoissaan. Jotkut kuulijat näin useiden konserttien yleisössä, mutta lisäksi oli eri genrejen konserteissa aivan eri porukkaa. Todellinen Joensuun superviikko! sanoo Lehtimäki festivaalin jälkimainingeissa.

Kaupunginorkesterin ja oopperayhdistyksen lisäksi Joensuun Musiikkitalvi -festivaalia olivat järjestämässä Joensuun konservatorio, Jazzkerho-76, Joensuu Big Band, Virta Ensemble ja Lauluyhtye Mysterium.

- Selkeästi Musiikkitalvella on menossa samanlainen positiivinen hypetys kuin Joensuun kaupunginorkesterillakin. Esimerkiksi tapahtuman esitteet vietiin lähes käsistä ja ne loppuivat kesken. Tästä on hyvä jatkaa suunnittelemaan Musiikkitalven juhlavuoden ohjelmaa, mainitsee festivaalin tuottaja Ari Varpula.

Vuonna 2021 Musiikkitalvi-festivaalia vietetään Joensuussa 40. kertaa.

Joensuun kaupunginorkesterin facebook

Sivu arviointi ja palaute