Joensuun kaupunginorkesteri

Toivotamme sinut tervetulleeksi konsertteihin!

Joensuun kaupunginorkesteri on energinen, ohjelmistoltaan monipuolinen 35-henkinen sinfoniaorkesteri. Orkesterilla on vuosittain kahdeksisenkymmentä esiintymistä, joista noin kolmasosa on sinfoniakonsertteja. Niiden lisäksi soitetaan kirkko-, kamari- ja viihdemusiikkia sekä musiikkia lapsille ja nuorille, rokkia unohtamatta. Joensuun kaupunginorkesterin taiteellinen johtaja on Eero Lehtimäki.

Tue orkesteria

Tue orkesteria ostamalla t-paita!

Syksyllä 2019 saimme kokea loppuunmyytyjä sinfoniakonsertteja ja upeita elämyksiä musiikin parissa. Myös kevätkautemme 2020 alkoi lupaavissa merkeissä. Orkesterin nousu ja kukoistus oli menossa kohti huippua, kun koronavirus tuli mullistamaan niin meidän kuin Sinunkin arkesi. Sinfoniakaudesta on tullut meille taistelu selviytymisestä. Konserttitulot jäävät saamatta, tulovirtamme konserteista on pysähtynyt.

Nyt jos koskaan tarvitsemme apuasi. Halutessasi, voit osoittaa tukesi Joensuun kaupunginorkesterille ostamalla #minunorkesterini -t-paidan. Paita on musta valkoisilla painatuksilla. Kokovalikoima on S-5XL, koot ovat unisex-kokoja. Paidan hinta on 25 € (sis. 24% alv). Hinta sisältää postituskulut kotimaassa. Voit tilata paidan verkosta tai ostaa sen omaksesi Carelicumista.

Kaupunginorkesterin kannatuspaidat museokaupassa. Mustassa paidassa on valkoisella kaupungin orkesteri logo sekä teksti #minunorkesterini.

 

Uutiset - Kaupunginorkesteri

angle-left Musapatti-lastenkonsertti Joensuussa

Musapatti-lastenkonsertti Joensuussa

Joensuun kaupunginorkesterin syksy sai lentävän lähdön, kun 12.9. Uuden ajan avajaisgaala oli loppuunmyyty. Ensi viikolla torstaina 19.9. yleisöä villitsee Musapatti-lastenkonsertti. Esiintymässä ovat telkkarista tuttu lasten suursuosikki Mimmit eli Pauliina Lerche ja Salla-Marja Hätinen. Kapellimestarina toimii Dimas Ruiz Santos.

Musapatti-lastenkonsertti tarjoaa riemastuttavan kokonaisuuden musiikkia, tanssia ja visuaalisia elementtejä. Konsertti yhdistää myös ennennäkemättömällä tavalla musiikin ja oppimisen. Laulujen kautta ja leikin ohessa lapset oppivat solmimaan vaikka kengännauhat!

Lapsille suunnatun musiikin tekemisessä Mimmit ovatkin ansioituneita, sillä yhtye on palkittu Vuoden lastenlevyllä. Ja tottahan se on, korvamatolaulujen kautta tieto tarttuu kuin purkka; hauskasti, mukaansatempaavasti ja jännittävästi.
Orkesterisovitukset ovat Antti Halmetojan, Milla Viljamaan, Jussi Lampelan ja Peter Lerchen käsialaa.

Yhteistyötä Pohjois-Karjalan lastenkulttuuriverkoston kanssa

Joensuun kaupunginorkesterin Musapatti-lastenkonsertti on yhteistyökonsertti Pohjois-Karjalan lastenkulttuuriverkoston kanssa osana Kulttuurin virta -kulttuurikasvatusohjelmaa. Yhteistyöhön liittyviä koululaiskonsertteja on Carelia- ja Kitee-saleissa. Koululaiskonsertteihin osallistuvat kaikki 3-luokkalaiset Joensuusta, Juuasta, Kiteeltä, Kontiolahdelta, Liperistä, Outokumusta, Polvijärveltä, Rääkkylästä ja Tohmajärveltä. Koululaiskonsertit ovat Pohjois-Karjalan lastenkulttuuriverkoston kouluille tarjoamaa kulttuurikasvatusohjelmaa ja osallistuminen on kouluille maksutonta.

Musapatti-lastenkonsertti

Torstaina 19.9. klo 18 Carelia-salissa, osoitteessa Yliopistonkatu 4.

Konsertin lisätiedot osoitteessa https://www.joensuu.fi/kaupunginorkesteri/musapatti.

 

Joensuun kaupunginorkesterin facebook

Sivu arviointi ja palaute