Joensuun kaupunginorkesteri

Toivotamme sinut tervetulleeksi konsertteihin!

Joensuun kaupunginorkesteri on energinen, ohjelmistoltaan monipuolinen 35-henkinen sinfoniaorkesteri. Orkesterilla on vuosittain kahdeksisenkymmentä esiintymistä, joista noin kolmasosa on sinfoniakonsertteja. Niiden lisäksi soitetaan kirkko-, kamari- ja viihdemusiikkia sekä musiikkia lapsille ja nuorille, rokkia unohtamatta. Joensuun kaupunginorkesterin taiteellinen johtaja on Eero Lehtimäki.

Tue orkesteria ostamalla t-paita!

Syksyllä 2019 saimme kokea loppuunmyytyjä sinfoniakonsertteja ja upeita elämyksiä musiikin parissa. Myös kevätkautemme 2020 alkoi lupaavissa merkeissä. Orkesterin nousu ja kukoistus oli menossa kohti huippua, kun koronavirus tuli mullistamaan niin meidän kuin Sinunkin arkesi. Sinfoniakaudesta on tullut meille taistelu selviytymisestä. Konserttitulot jäävät saamatta, tulovirtamme konserteista on pysähtynyt.

Nyt jos koskaan tarvitsemme apuasi. Halutessasi, voit osoittaa tukesi Joensuun kaupunginorkesterille ostamalla #minunorkesterini -t-paita. Paita on musta valkoisilla painatuksilla. Kokovalikoima on S-5XL, koot ovat unisex-kokoja. Paidan hinta on 25 € (sis. 24% alv). Hinta sisältää postituskulut kotimaassa.

Tilaa orkesterin kannatuspaita!

Kaupunginorkesteri, syksy 2020

Uutiset - Kaupunginorkesteri

angle-left Lintu sininen -konsertti sopii koko perheelle

Lintu sininen -konsertti sopii koko perheelle

Kaupunginorkesterin kevään lastenkonserttina on Lintu sininen. Konsertti esitetään Joensuun lisäksi Nurmeksessa.

Jonne Valtosen säveltämän Lintu sinisen kantaesitys oli Lieksassa Monola-juhlaviikolla kesällä 2019 samalla kokoonpanolla kuin keväänkin konserteissa: Joensuun kaupunginorkesteri johtajanaan Eero Lehtimäki ja solisteina sellisti Jussi Makkonen ja pianisti Nazig Azezian. Teos on herättänyt kiinnostusta eri puolilla maailmaa ja Amerikan ensi-ilta on tulossa lokakuussa 2020, kun Makkonen ja Azezian esittävät Lintu sininen -teoksen Portland Chamber Orchestran solisteina.

Lintu sininen -sävellys kuullaan helmikuun lopulla ensimmäistä kertaa Nurmeksessa keskiviikkona 26.2. ja Joensuussa torstaina 27.2. koko perheelle suunnatuissa konserteissa. Molemmilla paikkakunnilla on lisäksi päiväkonsertit koululaisille ja päiväkotilapsille.

Zachris Topeliuksen satunäytelmän pohjalta

Valtosen säveltämä Lintu sininen -teos pohjautuu kuvittaja ja kirjailija Katri Kirkkopellon, sellisti Jussi Makkosen ja pianisti Nazig Azezianin helmikuussa 2019 julkaiseman Zachris Topeliuksen satunäytelmän pohjalta syntyneen Lintu sininen -kirjan tarinaan.

Säveltäjä Jonne Valtosen omaleimainen sävelkieli on helposti lähestyttävää, eri-ikäisiä kuulijoita puhuttelevaa ja hyvin vahvasti tekstin tunnelmia peilaavaa. Valtonen on monipuolinen säveltäjä, jonka musiikkia ovat esittäneet muun muassa Lontoon sinfoniaorkesteri ja Tokion filharmoninen orkesteri. Hän on erityisen tunnettu myös pelimusiikin säveltäjänä.

– Lintu sininen alkoi soida jo ensimmäisellä lukukerralla. Tarinan henkilöiden kontrastoivat karaktäärit ja maagiset elementit huhuilivat päästä taas lihaksi, jälleen uudessa muodossa. Tarina on klassikko ja tätä pyrin kunnioittamaan sävellystyössäni, kuitenkin tämän päivän elementtejä sävelkieleen mukaan tuoden, Jonne Valtonen kuvailee Lintu sininen -sävellysprosessia.

Solistit palkittuja musiikkikasvattajia

Sellisti Jussi Makkonen ja pianisti Nazig Azezian aloittivat yhteistyönsä vuonna 2013, ja he ovat tavoittaneet satoja tuhansia kuulijoita Suomessa ja ulkomailla toteuttamiensa konserttikokonaisuuksien, musiikkivideoiden ja levyjen muodossa. Makkonen ja Azezian ovat tehneet suomalaista ja erityisesti Jean Sibeliuksen musiikkia tunnetuksi myös koululaisille: Suomessa ja ulkomailla toteutetut tarinallisuutta ja klassista musiikkia yhdistävät koulukonsertit tavoittivat vuoteen 2017 mennessä puoli miljoonaa lasta ja nuorta. Vuonna 2019 Konserttikeskus myönsi heille Inkku-palkinnon merkittävästä lasten ja nuorten hyväksi tehdystä kulttuurityöstä.

Konserttikiertueet ovat vieneet solistit mm. useisiin Euroopan maihin, Meksikoon, Turkkiin ja Yhdysvaltoihin, jossa he konsertoivat kahdesti vuodessa. Merkittävin Yhdysvalloissa toimiva amerikansuomalainen järjestö, Finlandia Foundation National, myönsi syksyllä 2019 Makkoselle ja Azezianille ”Award of Excellence” -palkinnon suomalaisen taidemusiikin ja erityisesti Sibeliuksen musiikin tunnetuksi tekemisestä Yhdysvalloissa.

Konsertit

Nurmeksessa Porokylän koulussa keskiviikkona 26.2.2020 klo 18
Joensuussa Carelia-salissa torstaina 27.2.2020 klo 18
Liput 15 / 15 / 5 euroa

Näyttely

Kuvittaja ja kirjailija Katri Kirkkopellon upeita kuvituksia Lintu sininen -kirjasta on nähtävillä Joensuun kaupunginkirjaston Muikku-salissa 25.–27.2.2020. Näyttelyyn on vapaa pääsy.

 

Joensuun kaupunginorkesterin facebook

Sivu arviointi ja palaute