Joensuun kaupunginorkesteri

Toivotamme sinut tervetulleeksi konsertteihin!

Joensuun kaupunginorkesteri on energinen, ohjelmistoltaan monipuolinen 35-henkinen sinfoniaorkesteri. Orkesterilla on vuosittain kahdeksisenkymmentä esiintymistä, joista noin kolmasosa on sinfoniakonsertteja. Niiden lisäksi soitetaan kirkko-, kamari- ja viihdemusiikkia sekä musiikkia lapsille ja nuorille, rokkia unohtamatta. Joensuun kaupunginorkesterin taiteellinen johtaja on Eero Lehtimäki.

Tue orkesteria

Tue orkesteria ostamalla t-paita!

Syksyllä 2019 saimme kokea loppuunmyytyjä sinfoniakonsertteja ja upeita elämyksiä musiikin parissa. Myös kevätkautemme 2020 alkoi lupaavissa merkeissä. Orkesterin nousu ja kukoistus oli menossa kohti huippua, kun koronavirus tuli mullistamaan niin meidän kuin Sinunkin arkesi. Sinfoniakaudesta on tullut meille taistelu selviytymisestä. Konserttitulot jäävät saamatta, tulovirtamme konserteista on pysähtynyt.

Nyt jos koskaan tarvitsemme apuasi. Halutessasi, voit osoittaa tukesi Joensuun kaupunginorkesterille ostamalla #minunorkesterini -t-paidan. Paita on musta valkoisilla painatuksilla. Kokovalikoima on S-5XL, koot ovat unisex-kokoja. Paidan hinta on 25 € (sis. 24% alv). Hinta sisältää postituskulut kotimaassa. Voit tilata paidan verkosta tai ostaa sen omaksesi Carelicumista.

Kaupunginorkesterin kannatuspaidat museokaupassa. Mustassa paidassa on valkoisella kaupungin orkesteri logo sekä teksti #minunorkesterini.

 

Uutiset - Kaupunginorkesteri

angle-left Lännestä itään -konsertissa kansainvälistä meininkiä

Lännestä itään -konsertissa kansainvälistä meininkiä

Joensuun kaupunginorkesterin Lännestä itään -konsertissa torstaina 26.9. on vahva kansainvälinen ote. Kapellimestarina toimii serbialais-saksalainen Judith Kubitz ja solistina kansainvälistä uraa tekevä pianisti Paavali Jumppanen.

Joensuun kaupunginorkesterin Lännestä itään -konsertissa torstaina 26.9. on vahva kansainvälinen ote. Kapellimestarina toimii serbialais-saksalainen Judith Kubitz ja solistina kansainvälistä uraa tekevä pianisti Paavali Jumppanen.
     
Paavali Jumppanen on yksi ikäpolvensa aktiivisimmista ja kansainvälisesti menestyneimmistä suomalaispianisteista. Kansainvälisen solistiuransa lisäksi Jumppanen on suosittu opettaja, joka on toiminut mm. Sibelius-Akatemian vierailevana professorina. Hän toimii kansainvälisen PianoEspoo-festivaalin taiteellisena johtajana sekä pohjoiskalottialueella järjestettävän monitaiteisen Väyläfestivaalin taiteellisen toimikunnan puheenjohtajana.

Judith Kubitz on suosittu vieraileva kapellimestari ympäri maailmaa. Tulevat keikat vievät hänet Suomen lisäksi Hollantiin ja Japaniin. Serbialaiset sukujuuret omaava Judith Kubitz on syntynyt Bautzenissa Saksassa ja opiskellut muun muassa Weimarissa, Pariisissa sekä Lontoon kuninkaallisessa musiikkiakatemiassa. Jo vuonna 2002 hänet oli finalistina kansainvälisessä Donatella Flick -kapellimestarikilpailussa.

210 vuotta Mendelssohnin syntymästä

Konsertin ohjelmistossa on niin Felix Mendelssohnia, W. A. Mozartia, Igor Stravinskya ja Sergei Prokofjeviä. Mendelssohnin syntymästä on kulunut 210 vuotta, ja Joensuun kaupunginorkesterin Lännestä itään -konserttiin on säveltäjän juhlavuoden kunniaksi valikoitunut Hebridit-alkusoitto, op. 26. Teoksessa kuvataan muun muassa aaltojen liikettä ja tuulen puhallusta hieman alakuloisestikin, mutta myös romanttinen idealismi pääsee esille.

Konsertti: Lännestä itään
Aika: 26.9.2019 klo 19
Paikka: Carelia-sali
Liput: 24 / 22 / 5 euroa

Joensuun kaupunginorkesterin facebook

Sivu arviointi ja palaute