Joensuun kaupunginorkesteri

Toivotamme sinut tervetulleeksi konsertteihin!

Joensuun kaupunginorkesteri on energinen, ohjelmistoltaan monipuolinen 35-henkinen sinfoniaorkesteri. Orkesterilla on vuosittain kahdeksisenkymmentä esiintymistä, joista noin kolmasosa on sinfoniakonsertteja. Niiden lisäksi soitetaan kirkko-, kamari- ja viihdemusiikkia sekä musiikkia lapsille ja nuorille, rokkia unohtamatta. Joensuun kaupunginorkesterin taiteellinen johtaja on Eero Lehtimäki.

Tue orkesteria

Tue orkesteria ostamalla t-paita, pipo, kangaskassi, heijasti tai magneetti!

Syksyllä 2019 saimme kokea loppuunmyytyjä sinfoniakonsertteja ja upeita elämyksiä musiikin parissa. Myös kevätkautemme 2020 alkoi lupaavissa merkeissä. Orkesterin nousu ja kukoistus oli menossa kohti huippua, kun koronavirus tuli mullistamaan niin meidän kuin Sinunkin arkesi. Sinfoniakaudesta on tullut meille taistelu selviytymisestä.

Nyt jos koskaan tarvitsemme apuasi. Halutessasi, voit osoittaa tukesi Joensuun kaupunginorkesterille ostamalla #minunorkesterini -tuotteita Carelicumista tai tilaamalla netistä.

Kaupunginorkesterin kannatuspaidat museokaupassa. Mustassa paidassa on valkoisella kaupungin orkesteri logo sekä teksti #minunorkesterini.

 

Uutiset - Kaupunginorkesteri

angle-left Kaupunginorkesterin konsertissa 18. helmikuuta luvassa ensikohtaamisia

Kaupunginorkesterin konsertissa 18. helmikuuta luvassa ensikohtaamisia

Joensuun kaupunginorkesterin kevätkauden avaa Pyhyyden äärellä-konsertti torstaina 18.2, jota johtaa nuori suomalainen kapellimestari Emilia Hoving. Solistina kuullaan klarinettitaiteilija Kari Kriikkua.

Joensuun kaupunginorkesterin konsertissa pääsemme ensikohtaamisten äärelle, kun kapellimestaritähti Emilia Hoving johtaa ensimmäistä kertaa Joensuun kaupunginorkesteria. Kari Kriikulle sävelletty Jukka Tiensuun Missa esitetään niin ikään ensi kerran Joensuussa.

Konsertin avaa Jukka Tiensuun säveltämä Missa, konsertto klarinetille ja orkesterille, joka tarjoaa akustisen matkan äänimaailmojen ääriin. Konsertto on sävelletty Kriikulle Tampereen kaupunginorkesterin tilausteoksena ja esitettiin ensi kerran Glasgowssa 4. toukokuuta vuonna 2007.

Kari Kriikku kuuluu eturivin suomalaisiin taiteilijoihin ja hän on tehnyt pitkään yhteistyötä eri säveltäjien kanssa. Kriikku tunnetaan nykymusiikin mestarina sekä virtuoosisista ja uusista klarinettiteoksista. Joensuussa ensiesityksen saava Missa viittaa messuun, kulttuurihistorialliseen pyhään tapahtumaan, jonka kautta yhteisöllä on ollut mahdollisuus yhdistyä ja vahvistaa uskoaan. Missa-teoksen osat ovat nimetty kirkollisesti.

Kapellimestaritähti Emilia Hoving johtaa Joensuussa ensimmäistä kertaa. Hoving herätti laajaa kansainvälistä huomiota toukokuussa 2019, kun hän paikkasi lyhyellä varoitusajalla menestyksekkäästi Radion sinfoniaorkesterin konsertteja. Hän toimii tällä hetkellä Ranskan radion orkesterin apulaisjohtaja, jonka musiikillisena johtajana toimii Mikko Frank.

Konsertin päättää Brahmsin 3. sinfonia, joka kuuluu Brahmsin kultakauden mestariteosten sävellysten aikaan. Nelisosainen ja puolituntinen sinfonia sai ensiesityksensä joulukuun 2. päivä Wienissä 1883, joka otettiin jo aikanaan suurella suosiolla vastaan. Sinfonian pastoraalinen tunnelma ja liturgiset viittaukset saattavat Pyhyyden äärelle.

Kaupunginorkesterin huilun äänenjohtaja Aleksander Viazovtsev on sovittanut Brahmsin 3. sinfonian Joensuun orkesterille niin, ettei esitykseen tarvitse kiinnittää ylimääräisiä soittajia.

Carelia-sali täyttyy ensikohtaamisten odotuksesta ja juhlallisesta tunnelmasta, kun konserttikausi avataan torstain konsertissa 18.2.2021 kello 19. Konsertti esitetään lisäksi suoratoistopalveluna.

Konserttilippuja voi ostaa Ticketmasterista: siirry lippukauppaan

ASIOI VERKOSSA

Joensuun kaupunginorkesterin facebook

YHTEYSTIEDOT

Joensuun kaupunki
Tiedepuisto
Länsikatu 15
4 B -rakennus 2. krs
80110 Joensuu

Katso yhteystietomme

Sivu arviointi ja palaute