Joensuun kaupunginorkesteri

Toivotamme sinut tervetulleeksi konsertteihin!

Joensuun kaupunginorkesteri on energinen, ohjelmistoltaan monipuolinen 35-henkinen sinfoniaorkesteri. Orkesterilla on vuosittain kahdeksisenkymmentä esiintymistä, joista noin kolmasosa on sinfoniakonsertteja. Niiden lisäksi soitetaan kirkko-, kamari- ja viihdemusiikkia sekä musiikkia lapsille ja nuorille, rokkia unohtamatta. Joensuun kaupunginorkesterin taiteellinen johtaja on Eero Lehtimäki.

Tue orkesteria

Tue orkesteria ostamalla t-paita, pipo, kangaskassi, heijasti tai magneetti!

Syksyllä 2019 saimme kokea loppuunmyytyjä sinfoniakonsertteja ja upeita elämyksiä musiikin parissa. Myös kevätkautemme 2020 alkoi lupaavissa merkeissä. Orkesterin nousu ja kukoistus oli menossa kohti huippua, kun koronavirus tuli mullistamaan niin meidän kuin Sinunkin arkesi. Sinfoniakaudesta on tullut meille taistelu selviytymisestä. Konserttitulot jäävät saamatta, tulovirtamme konserteista on pysähtynyt.

Nyt jos koskaan tarvitsemme apuasi. Halutessasi, voit osoittaa tukesi Joensuun kaupunginorkesterille ostamalla #minunorkesterini -tuotteita Carelicumista.

Kaupunginorkesterin kannatuspaidat museokaupassa. Mustassa paidassa on valkoisella kaupungin orkesteri logo sekä teksti #minunorkesterini.

 

Uutiset - Kaupunginorkesteri

angle-left Kaupunginorkesterilla Kamarikonsertti ke 24.4. ja vappuaattona yhteislaulua

Kaupunginorkesterilla Kamarikonsertti ja vappuaattona yhteislaulua

Keskiviikkona 24.4. Joensuun kaupunginorkestesterin muusikot esittävät yhdessä huippupianisti Irina Zahharenkovan kanssa kamarimusiikin ajattomia helmiä Joensuun museolla. Vappuaattona puolestaan yleisö pääsee laulamaan orkesterin tahdilla ja ottamaan vapun vastaan.

Irina Zahharenkova on yksi sukupolvensa merkittävimmistä virolaista pianotaiteilijoista. Hän on voittanut useita kansainvälisiä pianokilpailuja. Zahharenkova suoritti musiikin maisterin tutkinnon Viron Musiikki- ja Teatteriakatemiassa professori Lilian Semperin ja Suomen Sibelius-Akatemian professori Hui-Ying Líu-Tawaststjernan kanssa.

Irina Zahharenkova on esiintynyt mm. Klavier-festivaaleilla Ruhrissa Saksassa, Spoleto-festivaaleilla Italiassa, Kuhmon kamarimusiikkifestivaaleilla sekä muun muassa Bergenin kansainvälisillä festivaaleilla Norjassa. Solistina hän on esiintynyt muun muassa Orchester de la Suisse Romanden, Orchester National de Lorrainen, Israel Philarmonic Orchestran, Ulster Orchestran, Pilsen Philharmonic Orchestran, Prahan kamariorkesterin ja Viron kansallisen sinfoniaorkesterin kanssa.

Kamarikonsertissa kuullaan André Capletin Kvintetto huilulle, oboelle, klarinetille, fagotille ja pianolle, Shostakovitshin Pianotrio nro 2 op. 67 sekä Brahmsin Pianotrio nro 1 H-duuri op. 8.

Vappuiloittelua 30.4.

Kamarikonsertin jälkeen Joensuun kaupunginorkesteri iloittelee vappuaattona 30.4. Carelia-salissa kapellimestari Petri Juutilaisen sekä yleisön kanssa. Konsertissa raikuvat kaikille tutut kotimaiset hitit kuten Heili Karjalasta, Viidestoista yö, Oi niitä aikoja ja Paratiisi. ja mikä parasta, yleisö pääsee konsertissa mukaan laulamaan! Illan seremoniamestarina toimii Maitolaiturin tytöissä vaikuttava Mammu Koskelo.

Irina Zahharenkova

Joensuun kaupunginorkesterin facebook

Sivu arviointi ja palaute