Joensuun kaupunginorkesteri

Toivotamme sinut tervetulleeksi konsertteihin!

Joensuun kaupunginorkesteri on energinen, ohjelmistoltaan monipuolinen 35-henkinen sinfoniaorkesteri. Orkesterilla on vuosittain kahdeksisenkymmentä esiintymistä, joista noin kolmasosa on sinfoniakonsertteja. Niiden lisäksi soitetaan kirkko-, kamari- ja viihdemusiikkia sekä musiikkia lapsille ja nuorille, rokkia unohtamatta. Joensuun kaupunginorkesterin taiteellinen johtaja on Eero Lehtimäki.

Tue orkesteria

Tue orkesteria ostamalla t-paita, pipo, kangaskassi, heijasti tai magneetti!

Syksyllä 2019 saimme kokea loppuunmyytyjä sinfoniakonsertteja ja upeita elämyksiä musiikin parissa. Myös kevätkautemme 2020 alkoi lupaavissa merkeissä. Orkesterin nousu ja kukoistus oli menossa kohti huippua, kun koronavirus tuli mullistamaan niin meidän kuin Sinunkin arkesi. Sinfoniakaudesta on tullut meille taistelu selviytymisestä.

Nyt jos koskaan tarvitsemme apuasi. Halutessasi, voit osoittaa tukesi Joensuun kaupunginorkesterille ostamalla #minunorkesterini -tuotteita Carelicumista tai tilaamalla netistä.

Kaupunginorkesterin kannatuspaidat museokaupassa. Mustassa paidassa on valkoisella kaupungin orkesteri logo sekä teksti #minunorkesterini.

 

Uutiset - Kaupunginorkesteri

angle-left Kaupunginorkesteri striimaa kouluille

Kaupunginorkesteri striimaa kouluille

Joensuun kaupunginorkesteri tekee viikolla 48 yleisötyötä ja striimaa musiikkia kouluille. Yleisötyö on osa Kulttuurin Virtaa, Joensuun lastenkulttuurikeskuksen koululaisten kulttuuripolkua.

Kulttuurin virta esittelee kulttuuria tasa-arvoisesti kaikkien joensuulaisten peruskoulujen lapsille ja nuorille. Kulttuurin virta on osa koulujen kulttuurikasvatussuunnitelmaa.

Joensuun kaupunginorkesteri tekee normaaliolosuhteissa Kulttuurin virtaan liittyen 2. luokkalaisille Muusikko pulpetissa -vierailun, 3. luokkalaiset käyvät konsertissa ja orkesterin jousi- ja puhallinkokoonpanot esiintyvät yläkouluissa 8. luokkalaisille.

- Koronatilanteen vuoksi emme voi fyysisesti vierailla kouluilla, mutta striimaamme viikolla 48 musiikillista ohjelmaa kouluille Carelia-salista. Olemme löytäneet tilanteeseen sopivan keinon tehdä yleisötyötä. Luvassa on muun muassa body percussionia eli omalla keholla tehtävää musiikkia. Koululaiset pääsevät aktiivisesti sen kautta mukaan ja tekemään oikeasti musiikkia meidän kanssamme, kertoo intendentti Marjo Vattulainen.

Joulukuussa kaupunginorkesterilla on toinen yleisötyöviikko (vk 51), jolloin orkesterilaisia voi tavata ja kuulla maakunnan eri kirjastoissa, mikäli koronatilanne sen sallii.

- Yleisötyöviikkomme kantaa nimeä At Your Service eli palveluksessanne. Haluamme olla kaikkien orkesteri sekä tarjota iloa ja kulttuuria, toteaa Vattulainen.

Joensuun kaupunginorkesterin facebook

YHTEYSTIEDOT

Joensuun kaupunki / Hyvinvointipalvelut / Kaupunginorkesteri
Tiedepuisto
Länsikatu 15
4 B -rakennus 2. krs
80110 Joensuu

Katso yhteystietomme

Sivu arviointi ja palaute