Joensuun kaupunginorkesteri

Toivotamme sinut tervetulleeksi konsertteihin!

Joensuun kaupunginorkesteri on energinen, ohjelmistoltaan monipuolinen 35-henkinen sinfoniaorkesteri. Orkesterilla on vuosittain kahdeksisenkymmentä esiintymistä, joista noin kolmasosa on sinfoniakonsertteja. Niiden lisäksi soitetaan kirkko-, kamari- ja viihdemusiikkia sekä musiikkia lapsille ja nuorille, rokkia unohtamatta. Joensuun kaupunginorkesterin taiteellinen johtaja on Eero Lehtimäki.

Tue orkesteria

Tue orkesteria ostamalla t-paita, pipo, kangaskassi, heijasti tai magneetti!

Syksyllä 2019 saimme kokea loppuunmyytyjä sinfoniakonsertteja ja upeita elämyksiä musiikin parissa. Myös kevätkautemme 2020 alkoi lupaavissa merkeissä. Orkesterin nousu ja kukoistus oli menossa kohti huippua, kun koronavirus tuli mullistamaan niin meidän kuin Sinunkin arkesi. Sinfoniakaudesta on tullut meille taistelu selviytymisestä. Konserttitulot jäävät saamatta, tulovirtamme konserteista on pysähtynyt.

Nyt jos koskaan tarvitsemme apuasi. Halutessasi, voit osoittaa tukesi Joensuun kaupunginorkesterille ostamalla #minunorkesterini -tuotteita Carelicumista.

Kaupunginorkesterin kannatuspaidat museokaupassa. Mustassa paidassa on valkoisella kaupungin orkesteri logo sekä teksti #minunorkesterini.

 

Uutiset - Kaupunginorkesteri

angle-left Kansainvälisiä tähtiä Oopperan suuruudet -konsertissa

Kansainvälisiä tähtiä Oopperan suuruudet -konsertissa

Joensuun kaupunginorkesterin torstain 12.3. sinfoniakonsertissa uppoudutaan oopperaan. Kapellimestarina toimii nuori nouseva kyky, englantilainen James Sherlock ja solistina maailmankuulu tähtisopraano Angelika Kirchschlager Wienin valtionoopperan solistikunnasta.

– Tämä konsertti on minulle erityinen, koska rakastan ennen kaikkea juuri tähän konserttiin valittuja teoksia. Olen iloinen voidessani jakaa sen yleisön kanssa nimenomaan Suomessa, maassa, jossa olen opiskellut johtamista, ja joka on antanut minulle suurimman mahdollisuuden kehittää rakkauttani musiikkiin vertaansa vailla olevan kautta opintoohjelman ja opetuksen kautta. Toivon, että osa rakkaudestani välittyy sekä orkesterille että yleisölle, kommentoi kapellimestari James Sherlock lähes liikuttuneena.

Konsertissa kuullaan Angelika Kirchschlagerin tulkitsemana lumoavat Richard Wagnerin Wesendock-laulut. Wagnerilla on oopperoidensa (Parsifal, Tannhäuser, Lentävä hollantilainen, Tristan ja Isolde…) lisäksi joitakin muita sävellyksiä, kuten konsertissa kuultavat Wesendonck-laulut. Laulujen teksteinä on Mathilde Wesendonckin runoja.

– Angelika ja minä olemme tehneet yhteistyötä useita vuosia, ja olen iloinen, että hän halusi tulla kanssani Joensuuhun. Wagnerin Wesendoncklaulut ovat alun perin pianolle ja laulajalle kirjoitettuja, mutta torstaina kuultava Henzen hämmästyttävä orkestrointi tuo esiin uskomattomia ja rikkaita orkesterivärejä jokaisen orkesterin soittimen osalta yksilöllisesti, Sherlock kuvailee.

Lisäksi konsertissa kuullaan Alkusoitto oopperasta Figaron häät, joka kuuluu Wolfgang Amadeus Mozartin kaikkien aikojen esitetyimpiin oopperoihin. Alkusoitossa ei hyödynnetä oopperan teemoja, mutta se tuo esiin kaikessa lyhyydessään erinomaisesti oopperan tunnelman ja ytimen: nokkeluuden ja sarkastisenkin huumorin.

Konsertissa saa myös mahdollisuuden kuulla Richard Straussin harvemmin esitettyä musiikkia: osia orkesterisarjasta Porvari aatelismiehenä.

Ranskalainen Jules Massenet oli myös merkittävä romanttisen oopperan säveltäjä yli 30 oopperallaan. Konsertissa kuullaan kaunis katkelma Méditation Massenet’n oopperasta Thaïs. Méditation on oopperassa kohtausten väliin sijottuva välisoitto sooloviululle ja orkesterille, jota kuullaan usein itsenäisenä konserttikappaleena.

Maailman suosituimpiin oopperoihin kuuluva Carmen on ranskalaisen Georges Bizet’n käsialaa. Konsertissa kuullaan Bizet’n varhaistuotannosta sinfonian C-duuri, jota säveltäjä itse ei myöhemmin juuri arvostanut, vaan olisi mieluummin unohtanut sen olemassaolon.

Joensuun kaupunginorkesterin facebook

Sivu arviointi ja palaute