Joensuun kaupunginorkesteri

Toivotamme sinut tervetulleeksi konsertteihin!

Joensuun kaupunginorkesteri on energinen, ohjelmistoltaan monipuolinen 35-henkinen sinfoniaorkesteri. Orkesterilla on vuosittain kahdeksisenkymmentä esiintymistä, joista noin kolmasosa on sinfoniakonsertteja. Niiden lisäksi soitetaan kirkko-, kamari- ja viihdemusiikkia sekä musiikkia lapsille ja nuorille, rokkia unohtamatta. Joensuun kaupunginorkesterin taiteellinen johtaja on Eero Lehtimäki.

Tue orkesteria

Tue orkesteria ostamalla t-paita!

Syksyllä 2019 saimme kokea loppuunmyytyjä sinfoniakonsertteja ja upeita elämyksiä musiikin parissa. Myös kevätkautemme 2020 alkoi lupaavissa merkeissä. Orkesterin nousu ja kukoistus oli menossa kohti huippua, kun koronavirus tuli mullistamaan niin meidän kuin Sinunkin arkesi. Sinfoniakaudesta on tullut meille taistelu selviytymisestä. Konserttitulot jäävät saamatta, tulovirtamme konserteista on pysähtynyt.

Nyt jos koskaan tarvitsemme apuasi. Halutessasi, voit osoittaa tukesi Joensuun kaupunginorkesterille ostamalla #minunorkesterini -t-paidan. Paita on musta valkoisilla painatuksilla. Kokovalikoima on S-5XL, koot ovat unisex-kokoja. Paidan hinta on 25 € (sis. 24% alv). Hinta sisältää postituskulut kotimaassa. Voit tilata paidan verkosta tai ostaa sen omaksesi Carelicumista.

Kaupunginorkesterin kannatuspaidat museokaupassa. Mustassa paidassa on valkoisella kaupungin orkesteri logo sekä teksti #minunorkesterini.

 

Uutiset - Kaupunginorkesteri

angle-left Kaupunginorkesterin syksyn nimiä ovat Lampenius, Panula, Gothóni ja Perko

Kaupunginorkesterin syksyn nimiä ovat Lampenius, Panula, Gothóni ja Perko

Joensuun kaupunginorkesterin syksyn 2020 ohjelma on monimuotoinen. Carelia-salin estradille saadaan kantaesityksiä, kapellimestarilegenda Jorma Panula ja kansainvälisiä tähtiä kuten Linda Lampenius. Vierailulle syksyllä saapuvat myös taiteelliset partnerit Minna Pensola ja Iiro Rantala.

Kaupunginorkesterin syyskausi julkistetaan perjantaina 5.6.2020 klo 17 taiteellisen johtajan Eero Lehtimäen johdolla YouTube-lähetyksessä koronavirustilanteen takia.

– Minulla on ollut meidän mahtavaa yleisöä tosi ikävä. Julkaisutilaisuus on se juttu, jota olen tässä poikkeuskeväässä todella odottanut. Ensinnäkin on kiva päästä suorana, vaikkakin etänä, yleisön eteen, mutta erityisesti iloitsen siitä, että pääsen julkistamaan hienon, kiinnostavan ja monipuolisen ohjelmiston, jonka olemme syksylle suunnitelleet, Lehtimäki kommentoi.

– Konserteissamme soi klassinen, kansanmusiikki, lastenmusiikki, nykymusiikki ja jazz. Suomalaisia säveltäjiä ohjelmassamme on taas runsaasti, ja syksyyn mahtuukin heiltä jopa kolme kantaesitystä, kuvailee Lehtimäki ohjelmistoa.
Joensuun kaupunginorkesteri on lisäksi pyrkinyt sijoittelemaan kevään 2020 toteutumattomia konsertteja mahdollisimman lähelle tulevaisuuteen.

– Pari konserttia saatiin sopimaan jo tähän syksyyn, ja muiden osalta työskentelemme kovasti vuoden 2021 osalta, toteaa intendentti Marjo Vattulainen.

Keväästä syksyyn siirtyneitä konsertteja ovat muun muassa Linda Lampeniuksen tähdittämä Eri estradeilta -konsertti sekä kuuluisuuteen nousevan naiskapellimestari Laura Linkolan Rinnakkaistodellisuuksia -konsertti.

Suuria kapellimestarinimiä

Naurua ja kyyneleitä -konsertti 5.11. tarjoaa juuri sitä, mitä nimessään lupaa. Ohjelmassa on synkkiä tunnelmia tuonelan porteilta aina klassismin kevyeen ilotteluun. Mozartin ja Beethovenin sävelet tarjoavat aurinkoista musiikkia, kun taas Ralf Gothónin kamarikonsertto Peregrina antaa kokemuksen synkkyydestä ja tuskasta. Gothónilla on konsertissa kaksoisrooli sekä säveltäjänä että kapellimestarina.

Syksyllä 90 vuotta täyttänyt Maestrojen Maestro, professori Jorma Panula, on suomalaisen kapellimestari-ihmeen takana. Suurinta osaa Joensuussakin nähdyistä kapellimestareista opettanut Panula itse saapuu johtamaan orkesteriamme itsenäisyyspäivän kynnyksellä 3.12. – suomalaisella ohjelmistolla tietenkin. Opettaminen on yhä akateemikolle tärkeätä, ja mukanaan hän tuo myös pari oppilasta.

Lipunmyynti alkaa normaalia myöhemmin

Joensuun kaupunginorkesteri aloittaa poikkeuksellisesti irto- ja sarjalippujen myymisen vasta elokuussa.

– Odotamme Aluehallintoviraston koronapandemiaan liittyviä toimintaohjeita ja mahdollisia rajoituksia syksyn kulttuuritapahtumille. Kausikorttipaikat konsertteihimme ovat varattuna kuten ennenkin, mutta voi olla mahdollista, ettei kausikortteja syksylle tule myyntiin. Asiasta tehdään päätös elokuussa, mainitsee markkinointipäällikkö Annika Huotari.

Orkesteri omaksi, Eeron konserttietkot ja At Your Service saavat jatkoa

Joensuun pääkirjastossa noin kerran kuukaudessa pidetty Orkesteri omaksi -keskustelusarja saa jatkoa myös syksyllä 2020. Aiheet vaihtelevat musiikillisesta syventymisestä kaikkeen mahdolliseen teemaan liittyvään filosofiseen pohdintaan.

Konserttiviikolla julkaistava Eeron konserttietkot -podcast jatkuu niin ikään syyskaudella. Eero Lehtimäki avaa podcastissään klassisen musiikin konserttien rentoutta ja helppoutta sekä avaa esiintyjien sekä teosten taustoja. Eero konserttietkot -podcasteja voi kuunnella osoitteesta podcast.eerolehtimaki.com.

Lisäksi Joensuun kaupunginorkesterin At Your Service -yleisötyöviikko saa jatkoa viikolla 51.

– Silloin muusikoihimme voi törmätä erilaisissa kokoonpanoissa mitä erilaisimmissa paikoissa ympäri kaupunkia. Edellisellä At Your Service -viikolla soitimme muun muassa lentoasemalla, Kelassa ja hotellin aamiaisella. Olisiko nyt uimahallin tai jääkiekko-ottelun vuoro, arvuuttelee markkinointipäällikkö Annika Huotari.

Lataa kausiesite syksy 2020

Joensuun kaupunginorkesterin facebook

Sivu arviointi ja palaute