Joensuun kaupunginorkesteri

Toivotamme sinut tervetulleeksi konsertteihin!

Joensuun kaupunginorkesteri on energinen, ohjelmistoltaan monipuolinen 35-henkinen sinfoniaorkesteri. Orkesterilla on vuosittain kahdeksisenkymmentä esiintymistä, joista noin kolmasosa on sinfoniakonsertteja. Niiden lisäksi soitetaan kirkko-, kamari- ja viihdemusiikkia sekä musiikkia lapsille ja nuorille, rokkia unohtamatta. Joensuun kaupunginorkesterin taiteellinen johtaja on Eero Lehtimäki.

Tue orkesteria

Tue orkesteria ostamalla t-paita!

Syksyllä 2019 saimme kokea loppuunmyytyjä sinfoniakonsertteja ja upeita elämyksiä musiikin parissa. Myös kevätkautemme 2020 alkoi lupaavissa merkeissä. Orkesterin nousu ja kukoistus oli menossa kohti huippua, kun koronavirus tuli mullistamaan niin meidän kuin Sinunkin arkesi. Sinfoniakaudesta on tullut meille taistelu selviytymisestä. Konserttitulot jäävät saamatta, tulovirtamme konserteista on pysähtynyt.

Nyt jos koskaan tarvitsemme apuasi. Halutessasi, voit osoittaa tukesi Joensuun kaupunginorkesterille ostamalla #minunorkesterini -t-paidan. Paita on musta valkoisilla painatuksilla. Kokovalikoima on S-5XL, koot ovat unisex-kokoja. Paidan hinta on 25 € (sis. 24% alv). Hinta sisältää postituskulut kotimaassa. Voit tilata paidan verkosta tai ostaa sen omaksesi Carelicumista.

Kaupunginorkesterin kannatuspaidat museokaupassa. Mustassa paidassa on valkoisella kaupungin orkesteri logo sekä teksti #minunorkesterini.

 

Uutiset - Kaupunginorkesteri

angle-left Japanilaista eksotiikkaa musiikin eri tyyleissä

Japanilaista eksotiikkaa musiikin eri tyyleissä

Joensuun kaupunginorkesteri juhlistaa Sadan vuoden ystävyys -konsertillaan Suomen ja Japanin diplomaattisuhteita, jotka täyttävät 100 vuotta. Konsertissa musiikkina on japanilaista musiikkia ja solistina japanilainen Kazutaka Morita. Konsertin kapellimestarina toimii Eero Lehtimäki.

– Tapasin Eeron muutama vuosi sitten Iitissä musiikkijuhlilla. Meillä oli erittäin mukavaa soittaa yhdessä siellä, hän klarinetistina ja minä tietysti rumpalina. Ja nyt aiomme esittää Akira Miyoshin Marimba-konserton – hän maestrona ja minä solistina yhdessä fantastisen Joensuu kaupunginorkesterin kanssa. Teoksen upealla ja terävällä rytmillä, mutta samalla myös runollisella ilmaisulla on mielestäni yhtymäpintaa suomalaiseen musiikkiin. Olen onnellinen ja innoissani, että saan olla osa Japani-teemalla olevaa konserttia, toteaa solisti Kazutaka Morita.

– Olin toukokuussa konserttikiertueella Japanissa, jossa johdin pääosin suomalaisten säveltäjien musiikkia. Nyt tarjoutuu vastavuoroisesti hieno mahdollisuus tuoda japanilaista eksotiikkaa Joensuuhun monissa musiikin eri tyyleissä. Kaikki konsertin japanilaiset teokset ovat 1950- ja 60-luvuilta, mutta ovat keskenään todella erilaisia, avaa Eero Lehtimäki konsertin taustoja.

Konsertissa kuullaan muun muassa Hikary Hayashin ’Three film scores’ eli elokuvamusiikkia kolmesta elokuvasta. Monien japanilaissäveltäjien tavoin Hayashi oli aktiivinen elokuvamusiikin säveltäjä.

Solistimme Kazutaka Morita pääsee loistamaan Akira Miyoshin Marimba-konsertossa. Lyömäsoittimet ovatkin olleet perinteisessä japanilaisessa musiikissa keskeisellä sijalla, mistä ne ovat luontevasti löytäneet tiensä moderniin taidemusiikkiin.

– Olen innoissani, että saamme juuri Kazutaka Moritan solistivieraaksi Joensuuhun, ja uskon, että hänen musikaalinen soittotyylinsä ja hurja virtuositeettinsa tulevat tarpeeseen. Tämä konsertto, joka on varsin haastavaa kuunneltavaa, tulee edellä mainitsemieni ominaisuuksien myötä varmasti paljon lähestyttävämmäksi, Lehtimäki toteaa.

Toru Takemitsu on varmasti tunnetuin japanilaisen taidemusiikin ja länsimaisen perinteen yhdistäjänä. Häneltä konsertissa kuullaan Requiem-sävellys, jota jopa itse Igor Stravinsky kehui.

Japanilaisten säveltäjien lisäksi konserttiohjelmassa on P.H. Nordgrenin Sinfonia jousille. Nordgrenillakin on liittymäpinta Japani-teemaan, sillä opiskeli Japanissa. Teos on tuttu kapellimestarille viime keväiseltä Japanin kiertueeltaan.

– Johtaessani kyseistä teosta keväällä Tokyo Opera Cityn konserttisalissa alkoi teoksen kesken maanjäristys, paljastaa Lehtimäki.

 

Konsertti

Sadan vuoden ystävyys, torstaina to 7.11. klo 19 Carelia-salissa

Eero Lehtimäki, kapellimestari
Kazutaka Morita, marimba

Hikaru Hayashi: Three Film Scores
Akira Miyoshi: Marimbakonsertto
Toru Takemitsu: Requiem
P. H. Nordgren: Sinfonia jousille
Yasushi Akutagawa: Triptyykki

Liput 24/22/5 euroa

Konserttiin saa lippuja Carelicumista tai verkosta.

Joensuun kaupunginorkesterin facebook

Sivu arviointi ja palaute