Joensuun kaupunginorkesteri

Toivotamme sinut tervetulleeksi konsertteihin!

Joensuun kaupunginorkesteri on energinen, ohjelmistoltaan monipuolinen 35-henkinen sinfoniaorkesteri. Orkesterilla on vuosittain kahdeksisenkymmentä esiintymistä, joista noin kolmasosa on sinfoniakonsertteja. Niiden lisäksi soitetaan kirkko-, kamari- ja viihdemusiikkia sekä musiikkia lapsille ja nuorille, rokkia unohtamatta. Joensuun kaupunginorkesterin taiteellinen johtaja on Eero Lehtimäki.

Tue orkesteria

Tue orkesteria ostamalla t-paita!

Syksyllä 2019 saimme kokea loppuunmyytyjä sinfoniakonsertteja ja upeita elämyksiä musiikin parissa. Myös kevätkautemme 2020 alkoi lupaavissa merkeissä. Orkesterin nousu ja kukoistus oli menossa kohti huippua, kun koronavirus tuli mullistamaan niin meidän kuin Sinunkin arkesi. Sinfoniakaudesta on tullut meille taistelu selviytymisestä. Konserttitulot jäävät saamatta, tulovirtamme konserteista on pysähtynyt.

Nyt jos koskaan tarvitsemme apuasi. Halutessasi, voit osoittaa tukesi Joensuun kaupunginorkesterille ostamalla #minunorkesterini -t-paidan. Paita on musta valkoisilla painatuksilla. Kokovalikoima on S-5XL, koot ovat unisex-kokoja. Paidan hinta on 25 € (sis. 24% alv). Hinta sisältää postituskulut kotimaassa. Voit tilata paidan verkosta tai ostaa sen omaksesi Carelicumista.

Kaupunginorkesterin kannatuspaidat museokaupassa. Mustassa paidassa on valkoisella kaupungin orkesteri logo sekä teksti #minunorkesterini.

 

Uutiset - Kaupunginorkesteri

angle-left Carmina Burana ensi kertaa Joensuussa 30.11.

Carmina Burana ensi kertaa Joensuussa 30.11.

Vaikuttava Carl Orffin näyttämökantaatti Carmina Burana koetaan Joensuun kaupunginorkesterin konsertissa lauantaina 30.11. klo 18 Joensuu Areenalla.

Huba Hollókőin johtamassa teoksessa solisteina laulavat sopraano Sanna Heikkinen, tenori Timo Turunen sekä baritoni Juha Eskelinen. Suurkuorossa mukana ovat Itä-Suomen yliopiston kuoro Joy, kamarikuoro Kaisku sekä konservatorion lapsi-ja nuorisokuorot. Kokonaisvaltaisen kokemuksen täydentää kansainvälisen valotaiteilija Kari Kolan visuaalinen valaisu.

Joensuun kaupunginorkesterin, Joensuun konservatorion ja Kerubin yhteistyönä toteutettava Carmina Burana kuullaan nyt ensi kertaa Joensuussa. 1930-luvulla sävelletty teos pohjaa keskiaikaiseen Carmina Burana -runokokoelmaan, jossa käsitellään elämän kulkua, kohtaloa, nautintoja ja houkutuksia. Ainutlaatuiseksi konsertin tekee se, että teos tullaan kuulemaan ensimmäistä kertaa Joensuussa kokonaisuudessaan.

Myös produktion massiivisuus on Joensuussa ennenkuulumatonta. Lähes 300 henkisen orkesteri-kuoro-kokoonpano tarvitsee muun muassa 50 metrisen lavan.

Konsertin visuaalisuudesta vasta joensuulainen valotaiteilija Kari Kola, joka tunnetaan muun muassa Stonehengen ja Saana-tunturin valaisusta.

Lähes 200 kuorolaista

Ison orkesterin, laulusolistien ja lähes 200 kuorolaisen esittämä viisiosainen teos rakentuu ajatukselle kohtalon pyörän liikkeistä, joiden myötä ilo muuttuu toisinaan katkeruudeksi ja toivo epätoivoksi. Musiikillisesti renessanssista ja barokista vaikutteita ottava teos tuo kuultaviin koko orkesterisoitinten värikirjon. Teoksen ensimmäinen ja viimeinen osa alkavat erittäin tunnetulla O Fortuna -kohtauksella, joka on tullut tutuksi myös elokuvien ja mainosten maailmasta.

Konsertissa kuullaan lisäksi Karl Jenkinsin säveltämät Adiemus ja Palladio.

Carmina Buranan lipunmyynti on sujunut vauhdikkaasti. Konserttia ennen on mahdollista nauttia myös Kerubin valmistama herkullinen buffet-illallinen. Ovet avautuvat ja ruokailu alkaa konserttipaikalla klo 16.30. Sekä konsertti- että Show & Dinner -liput ovat ostettavissa etukäteen Carelicumista tai Ticketmasterin verkkokaupasta.

Joensuun kaupunginorkesterin facebook

Sivu arviointi ja palaute