Opiskelu kansalaisopistossa

Opiskelu kansalaisopistossa on kaikille avointa ja kursseille ilmoittautuminen helppoa. Tutustu ilmoittautumisehtoihin, valitse oma kurssisi ja ilmoittaudu mukaan!

Miten ilmoittaudun?

 • Kätevimmin ilmoittautuminen käy verkkopalvelussa, jonka osoite on www.opistopalvelut.fi/joensuu
 • Verkossa näet ajankohtaisena kaikki kurssit ja voit ilmoittautua omilla henkilötiedoillasi mihin vuorokauden aikaan tahansa.
 • Kursseja voi myös selata kaksi kertaa vuodessa koteihin jaettavasta opinto-oppaasta. Uusin PDF-versio löytyy oikealta sinisistä linkeistä.
 • Voit ilmoittautua myös puhelimitse ja toimistossa: p. 013 3375929 / Papinkatu 3, 80110 Joensuu
  Lukukausien aikana ma–to klo 9.30–15.00
  Lukukauden päätyttyä ma–to klo 10–15
 • Sähköpostitse tai tekstiviestillä ei voi ilmoittautua. Ilmoittautuminen ei ole mahdollista, jos sinulla on maksamattomia kurssimaksuja.

Milloin ilmoittaudun?

Kansalaisopiston opetustarjonta on jaettu syys- ja kevätlukukauteen. Myös kesäkauteen (toukokuusta kesäkuuhun) julkaisemme erän uusia kursseja.

 • Ilmoittaudu viimeistään viikkoa ennen kurssin alkua. Kaikille kansalaisopiston kursseille ilmoittaudutaan ennakkoon.
 • Huomaa, että kurssi käynnistyy vain, jos ilmoittautuneita on riittävästi viikkoa ennen kurssin alkua. Kursseilla on minimiopiskelijamäärät, ja ne ovat alueesta riippuen 6-9 opiskelijaa. Kurssipaikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Saat tiedon kurssille pääsystä ilmoittautuessasi. Jos kurssi on täynnä, voit jäädä ilmoittautumisjonoon. Jonottajille ilmoitetaan mikäli kurssipaikka vapautuu tai uusi vastaava kurssi perustetaan.
 • Syksyn 2020 ja kevään 2021 jatkavat kurssit
  to 13.8. klo 9.30 alkaen lasten, nuorten, liikunnan, tanssin ja musiikin kursseille
  pe 14.8. klo 9.30 alkaen kaikille kursseille
 • Kevään 2021 uudet kurssit ma 16.11.2020 klo 9.30 puhelimitse ja verkossa.

  Lukukauden ilmoittautumisajankohdat ilmoitetaan ennen kauden alkua opinto-oppaassa, nettisivuilla ja paikallislehdessä.

Eriävät ilmoittautumisajat

 • Kuvataiteen perusopetukseen (lapset ja nuoret) ilmoittautuminen puhelimitse:
  p. 050 408 7936 / Anne Kankaanpää, toimistosihteeri, Pekkalan asiakaspalvelu ma-to 9-16, pe 9-14
  Ilmoittautuminen lukuvuodelle 2020-2021 4.-29.5., syksyllä 3.8. alkaen.
  Vapaita oppilaspaikkoja voi tiedustella kesken lukuvuoden puhelimitse.
   
 • Teatteri-, sirkus- ja sanataiteen perusopetukseen (lapset ja nuoret) ilmoittautuminen verkossa www.opistopalvelut.fi/joensuu ja puhelimitse
  p. 050 408 7936 / Anne Kankaanpää, toimistosihteeri, Pekkalan asiakaspalvelu ma-to 9-16, pe 9-14
  Ilmoittautuminen lukuvuodelle 2020-2021 18.-29.5., syksyllä 3.8. alkaen.
  Vapaita oppilaspaikkoja voi tiedustella kesken lukuvuoden puhelimitse

 

Alennukset

Pyydä alennus aina etukäteen, ilmoittautumisen yhteydessä. Jos ilmoittaudut verkossa, pyydä alennus erikseen puhelimitse asiakaspalvelusta. Verkkoilmoittautumisen pelkkä työtön-rasti ei oikeuta vielä alennukseen. Alennusta ei voi saada enää kurssilaskutuksen jälkeen, pyydä se siis viimeistään viikkoa ennen kurssin alkamista. Alennuksen saaminen edellyttää todistusta ja yhteydenottoa asiakaspalveluun jokaisen ilmoittautumisen yhteydessä. Yhtä kurssia kohden voi saada vain yhden alennuksen.
 

Perumisehdot

Huom! On mahdollista, että epidemiatilanteen vuoksi opetus siirretään kesken kauden lähiopetuksesta etäopetukseen. Mikäli kurssi siirtyy etäopetukseen, ei se oikeuta maksuttomaan kurssin perumiseen. Huomioithan tämän ilmoittautuessasi.
Koronaan sairastuminen tai muu sairaus: Jos osallistuja itse sairastuu koronavirustautiin, se ei oikeuta kurssin maksuttomaan perumiseen muuten kuin lääkärin todistuksella sairauden pitkäkestoisuudesta. Sairastapauksissa noudatetaan terveysviranomaisten ohjeita mm. karanteenin suhteen.
 • Kursseilla on minimiosallistujamäärät. Jos ilmoittautuneita ei ole riittävästi viikkoa ennen kurssin alkua, kurssi joudutaan perumaan (minimimäärä on opetuspaikasta riippuen 6–9 opiskelijaa). Perumisesta ilmoitetaan aina asiakkaalle tekstiviestillä.
   
 • Voit tehdä perumisen maksutta viimeistään 7 päivää ennen kurssin alkua soittamalla asiakaspalveluun. Netin kautta tehdyn ilmoittautumisen voit perua netissä viimeistään 7 päivää ennen kurssin alkua, säilytä ilmoittautumisnumerot.
   
 • Käynnissä olevan kurssin voi perua pysyvän sairauden tai työesteen vuoksi. Toimita tällöin kirjallinen anomus ja todistus perumisen syystä asiakaspalveluun. Kurssista veloitetaan jo toteutuneet tunnit ja 15 €:n käsittelymaksu. Huomioithan, että tilapäinen sairastuminen ei ole syy perua kurssia kesken. Jos kurssi ei sovi sinulle, voit vaihtaa sen eri tasoiseen ryhmään, mikäli ryhmässä on tilaa.  Jos opetus joudutaan siirtämään kesken kurssin etäopetukseen, etäopetukseen siirtyminen ei oikeuta perumaan kurssille osallistumista ja saamaan kurssimaksua takaisin.
   
 • Maksuton peruminen on mahdollista, mikäli kurssipaikka tai ajankohta muuttuu oleellisesti. Mahdollinen opettajan vaihdos tai opiskelijan taitotasoon soveltumaton kurssi ei oikeuta perumiseen. Soittamalla asiakaspalveluun ryhmän voi vaihtaa saman aineen eritasoiseen kurssiin, mikäli ryhmässä on tilaa. Kurssia ei voi perua tai vaihtaa ilmoittamalla opettajalle, vaan ainoastaan asiakaspalvelun kautta. 
   

Tietojen kerääminen

 • Ilmoittautumista varten tarvitaan kurssin numero tai nimi, osallistujan nimi ja henkilötunnus, yhteystiedot (osoite, puhelinnumero ja mahd. sähköpostiosoite).
 • Alle 18-vuotiaan ilmoittautumiseen tarvitaan em. tietojen lisäksi huoltajan nimi, henkilötunnus ja matkapuhelinnumero.
 • Tilastokeskusta varten kysymme ilmoittautujan koulutustaustan ja työllisyystilanteen. Tietoja ei luovuteta ulkopuolisille.
 • Kansalaisopiston tietosuojaseloste

Joensuun seudun kansalaisopisto

Papinkatu 3, 80110 Joensuu

Sivu arviointi ja palaute