JYK, Urheilulukioon hakeminen

Hakeminen Joensuun yhteiskoulun lukion urheilulukioon 2022

Joensuun yhteiskoulun lukio – Urheilulukioon hakeminen

 
Kevään 2022 yhteishaku lukioon ja ammatilliseen koulutukseen järjestetään 22. helmikuuta - 22. maaliskuuta 2022 (päättyy klo 15.00) osoitteessa opintopolku.fi.
Urheilulinjalle hakeneille tulee sähköpostikutsu soveltuvuushaastatteluun, joka järjestetään ke 20.- to 21. huhtikuuta 2022 etäyhteyden kautta (Teams). 

 

Jykki-päivät 9.luokkalaisille ti-ke 18.-19.1.2022 klo 8.30 – 15. JYKin esittelyilta 9.luokkalaisille ja huoltajille ti 18.1.2022 klo 18.00 alkaen. Ei ennakkoilmoittautumista iltatilaisuuteen.

  1. Täytä 2. asteen yhteishaun sähköinen hakemus. Lisätietoa hakemisesta Opintopolku.fi.

  2. Täytä Joensuun yhteiskoulun lukion urheilulinjan ainevalintakortti lukuvuodelle 2022-2023. Lähetä kortti Joensuun yhteiskoulun lukioon, mutta yleensä yläkoulusi opo lähettää kortit keskitetysti yhteishaun päätyttyä. Tulosta ainevalintakortti mieluiten värillisenä. Joensuun kaupungin alueella sijatsevien peruskoulujen 9. luokkalaiset tekevät ainevalintansa Wilma-järjestelmän kautta. Lisätietoja valinnaisista opintojaksoistamme ja lukiostamme saat mm. hakuoppaastamme.

 

Joensuun kaupunki antaa ilmaiset oppimateriaalit ja tietokoneen kaikille syksyllä 2022 lukio-opintonsa aloittaville, ei pelkästään vain oppivelvollisuusikäisille. 

Soveltuvuushaastattelut

Urheilulukion ja urheiluakatemian soveltuvuushaastattelut järjestetään keskiviikkona 20.- torstaina  21. huhtikuuta 2022 etänä teams-ympäristössä.

Hakijoille lähetetään haastattelukutsu sähköpostiin hyvissä ajoin ennen haastattelupäivää. Muista lukea siis sähköpostiasi!

Hakijoiden pisteytys

Hakijat pisteytetään, ja linjalle valitaan eniten pisteitä saaneet pisteiden perusteella määräytyvästä paremmuusjärjestyksestä. Tasapistetilanteessa otetaan huomioon 1. hakutoivejärjestys, 2. päättötodistuksen keskiarvo (jossa mukana jo liikunta), johon lasketaan käsityö, kotitalous, musiikki ja kuvatataide. Viimeisenä mahdollisuutena arvotaan.

Haussa voi saada yhteensä enintään 20 pistettä, josta:

  • Enintään 10 pistettä määräytyy peruskoulun päättötodistuksen keskiarvosta, joka lasketaan lukuaineiden ja liikunnan numeron aritmeettisena keskiarvona. Kyseisen keskiarvon tulee olla vähintään 7,1.
  • Urheilullisista näytöistä hakija voi saada 0–10 pistettä, joista lajiliittopisteitä on enintään 5 ja koulun antamia pisteitä voi saada enintään 5. Näitä soveltuvuuspisteitä tulee saada vähintään 1,01, että linjalle voi tulla valituksi.

Lajiliittopisteytyksen periaatteet löydät tästä. Oppilaitos, johon haet, pyytää lajiliittopisteet lajiliitolta. Lajiliittopisteitä käytetään myös urheiluakatemiahaussa.

Koulun antamat 5 soveltuvuuspistettä jakaantuvat siten, että:

Enintään kaksi pistettä tulee olosuhteista ja enintään kolme pistettä haastattelusta, jossa arvioidaan motivaatiota ja tavoitteellisuutta. Olosuhdepisteytyksessä hakija saa: 

  • 2 pistettä, jos hakee Joensuun urheiluakatemian kärkilajin (pesäpallo, ampumahiihto, uinti, yleisurheilu) valmennukseen
  • 1 pistettä, jos hän hakee Joensuun urheiluakatemian muun valmennuslajin valmennukseen, (hiihto, jalkapallo, jääkiekko, koripallo, lentopallo, salibandy, suunnistus, taitoluistelu, muodostelmaluistelu, teamgym, telinevoimistelu) tai hän osoittaa, että pystyy itse järjestämään laadukkaat valmentautumisolosuhteet lajissa, joka ei ole Joensuun urheiluakatemian lajivalikoimassa eikä valmennuksen piirissä
  • 0 pistettä, jos hän hakee Joensuun urheiluakatemian lajivalikoimaan kuulumattoman lajin valmennukseen eikä osoita pystyvänsä järjestämään laadukkaita valmennusolosuhteita ko. lajissa itse.