Infoa Joensuun yhteiskoulun lukioon yhteishaussa 2021 valituille, sivun otsikko

Infoa Joensuun yhteiskoulun lukioon yhteishaussa 2021 valituille

Dokumentit

Onneksi olkoon ja tervetuloa opiskelijaksemme!

Emme lähetä Joensuun yhteiskoulun lukioon valituille erillistä infokirjettä postin kautta, vaan löydät sen sähköpostistasi tai tältä sivustolta. Sähköpostista löydät myös opetushallituksen virallisen valintakirjeen, joka käy opiskelijatodistuksesta tarvittaessa. 

Jos olet hakenut meille jostain toisesta lukiosta (olet siis ollut opiskelemassa jo yhden vuoden lukiossa) ota meihin yhteyttä, että voimme sijoittaa sinut oikealle vuosiluokalle ja ottaa ylös ainevalintasi.

Alla olevasta linkkiluettelosta löytyvät listat niistä Joensuun yhteiskoulun lukioon yleislinjalle, musiikin ja ilmaisun linjalle sekä urheilulinjalle valituista, joiden nimet saa julkaista verkossa sekä muuta tarpeellista materiaalia. Täydellinen nimilista valituista löytyy lukiomme ulko-ovista.  Uusi opinto-opas 2021-2022 julkaistaan kotisivuillamme kesäkuun loppuun mennessä.

Joensuun keskustan lukioihin sisäänpääsyn keskiarvoraja oli tänäkin keväänä viime vuoden tapaan melko korkealla. Joensuun yhteiskoulun yleislinjalle sisäänpääsyyn vaadittiin vähintään 8,08 lukuaineiden keskiarvo  vaikkakin paikkojen rajallisuuden takia silläkin keskiarvolla osa hakijoista  jäi varasijoille. Urheilulinjalle viimeisimmän sisäänpäässeen pistemäärä oli 15.05 Musiikin ja ilmaisun linjalle viimeisimmän sisäänpäässeen pistemäärä oli 11.32 Varasijoilla yleislinjalle on  yli 70 opiskelijaa.

Tasatilanteessa sisäänpääsyn ratkaisi yhteishaun sääntöjen mukaan ensimmäiseksi hakutoivejärjestys, sitten kaikkien aineiden keskiarvo ja lopulta arpa.

Jos lukiopaikkoja meillä vapautuu, täytämme ne automaattisesti yhteishakujärjestyksen mukaisesti ja otamme aina yhteyttä jonossa sillä hetkellä ensimmäisenä varasijalla olevaan. 

Voit tulla varasijalta hyväksytyksi ylempään hakutoiveeseesi, vaikka olet jo saanut paikan alemman hakutoiveesi mukaan. Esimerkiksi jos olet hyväksytty toiselle hakutoiveellesi, olet edelleen varalla ykköstoiveellesi ja voit tulla siihen valituksi aina elokuun puoliväliin saakka. Keskiviikkona 30.6. opiskelijat ovat vastaanottaneet meiltä kaikki paikat, joten varasijajono ei tällä hetkellä etene. Varasijatäyttö jatkuu automaattisesti heinäkuun aikana opintopolku.fi palvelun kautta, mikäli sellaisia vapautuu. Lukion kanslia on suljettuna 1. heinäkuuta- 31. heinäkuuta. Rehtori palaa töihin 4. elokuuta.

Paikan vastaanottamiseen riittää, kun hakija sähköpostiin saamastaan linkistä ottaa paikan vastaan opintopolkupalvelun kautta. Jos sinut on valittu meille ja saat kirjeessa ainevalintakortin täytettäväksi, toimita se lukioon mahdollisimman pian heti valinnan jälkeen. Paikan voit toki ottaa vastaan myös ottamalla meihin yhteyttä mm. sähköpostitse tai puhelimitse. Viimeinen deadline on 1. heinäkuuta. 

Oppimateriaalin(digitaalinen)  ja tietokoneen saat lukion alkaessa. Vanhempien opiskelijoiden oppimateriaali ei käy, koska opetussuunnitelma uudistuu lukio-opintonsa syksyllä 2021 aloittavilla. Ilmainen oppimateriaali annetaan kaikille lukiouransa meillä aloittaville ensimmäisen vuoden opiskelijoille, ei siis pelkästään oppivelvollisille.

Jos perut opiskelupaikkasi, ilmoita siitä meille mahdollisimman pian.

Vapaita lukiopaikkoja voit tiedustella mm. Pyhäselän tai Kontiolahden lukiosta.  Lukuvuosi 2021-2022 alkaa Joensuun lukioissa keskiviikkona 11. elokuuta.

Asiakirja- ja mediatiedostot