JYK, Kansainvälisyys

Vilkasta kansainvälisyystoimintaa!

Joensuun yhteiskoulun lukio – Kansainvälisyys

Joensuun yhteiskoulun lukio on kansainvälisesti erittäin aktiivinen lukio. Yhteistyökumppaneita löytyy tällä hetkellä lähes tulkoon kaikista Euroopan maista sekä Aasiasta ja Amerikasta. Vuosittain meillä vierailee paljon erilaisia kansainvälisiä opiskelijoita.  Meiltä vastaavasti ulkomaille tehdään paljon erilaisia opintomatkoja, opiskeluvaihtoa tai projekteja, joissa opiskelijat ovat aktiivisia toimijoita. Oheinen kuva Kanadan matkalta.

 

Lukiollamme on kansainväliseen liikkuvuuksiin  Erasmus+ akkreditointi, joka meille on myönnetty ensimmäisten yleissivistävien koulujen joukossa Suomessa. Se tarkoittaa, että vuoteen 2028 saakka voimme lähettää lukiomme opiskelijoita ja henkilökuntaa ympäri Eurooppaa erilaisille oppimismatkoille ja projekteihin, joiden kesto voi vaihdella 5 vuorokaudesta aina 60 vuorokauteen. Tällä hetkellä akkreditointeja on myönnetty vain noin 100 yleissivistävälle koululle Suomessa.

Lukuvuonna 2023-2024  yhteiskoulussa on kansainvälisiä vaihto-opiskelijoita mm Ranskasta ja Espanjasta.  Vaihto-opiskelijoiden  kanssa voit haastaa kielitaitoasi ja oppia samalla vieraista kulttuureista. Vaihto-opiskelijajärjestöjen kautta voit myös itse lähteä ihan minne päin maailmaa tahansa opiskelijavaihtoon vaikka koko lukuvuoden ajaksi. Vaihto-opettajia meillä käy aika ajoin.

Unkarin pääkaupungiin Budapestiin lukiollamme on ollut vahva side jo vuodesta 2006 alkaen ja sinne opiskelijat tekevät lukiomme kautta yksittäisiä vaihtoja vuosittain. Yhteistyöoppilaitoksemme siellä on FACULTAS COGNOSCENDI ACADEMY. Opiskelijavaihto sinne on yleensä yhden lukiojakson mittainen tai lyhyempi. Vastaavasti unkarilaiset opiskelijat tulevat tänne meille myös 1-2 kuukauden ajaksi. Unkari-vaihtoon osallistuminen toimii ns. vastavuoroisuusperiaattella eli kun majoitat täällä keskieurooppalaisen nuoren, pääset itse vastaavasti lähtemään Unkariin. 

Opiskelijavaihtoa meillä on keväisin myös Espanjan Cordobassa sijaitsevan koulun kanssa, jonne lähetämme vuosittain kuusi opiskelijaamme yhden lukiojakson ajaksi. Meille vastaavasti saapuu opiskelijoita Cordobasta. Erasmus+ ohjelma kattaa niin matka- kuin oleskelukulut.

Muita pitkäaikaisia yhteistyökumppaneita, joiden kanssa vuoden/kahden vuoden välein teemme noin viikon mittaisia opiskelijavierailuja, ovat mm.  Hof Saksassa ja Delft Alankomaissa.

Yhteistyötä tehdään myös kanadalaisen Winston Churchill high schoolin kanssa Lethbridgestä Albertan osavaltiosta. USAn Vermountissa sijaitsevan essexiläisen lukion kanssa yhteistyö alkoi syksyllä 2023.

Lisäksi lukiomme tekee keväisin vähintään yhden opintomatkan jonnekin päin Eurooppaa.  Aikaisempina vuosina matkakohteina ovat olleet mm. Madrid, Berliini ja Lontoo. Keväällä 2025 opiskelijamme suuntaavat Barceloonaan ja Ateenaan. Matkakohteet valitaan yhteistyössä opiskelijoiden kanssa.

 

YHTEYSTIEDOT

Sivu arviointi ja palaute