JYK hakeminen

JYK Hakeminen

Kevään 2019 toisen asteen yhteishaku tapahtuu 19.2.-12.3.2019. Joensuun yhteiskoulun lukion yleislinjalle valitaan keväällä 2019 140 opiskelijaa, urheilulinjalle eli urheilulukioon 40 ja musiikin- ja ilmaisun linjalle 30. Lopullisten valittujen määrä voi vaihdella, riippuen musiikin- ja ilmaisun linjalle sekä urheilulinjalle hakevien tasosta ja määrästä. Joensuun yhteiskoulun lukion urheilulinjalla on elokuusta 2018 alkaen ollut opetusministeriön myöntämä erityinen koulutustehtävä eli se on osa valtakunnallista 15 lukion muodostamaa urheilulukioverkostoa.

Hakeminen Joensuun yhteiskoulun lukioon!

Tervetuloa hakemaan Pohjois-Karjalan moderneimpaan, monipuolisempaan ja suurimpaan päivälukioon! Meillä kurssitarjonta on laadukasta sekä laajaa, tilat, henkilökunta sekä välineet ovat huippuluokkaa! JYKKI-päivät 9-luokkalaisille järjestetään 22.-23. tammikuuta 2019. Lisätietoja opinto-ohjaajiltamme. Vanhemmille ja hakijoille on Joensuun yhteiskoulun lukion esittelytilaisuus tiistai-iltana 22. tammikuuta kello 18.00 alkaen (os. Papinkatu 3, Joensuu, ruokasali). Joensuun yhteiskoulun lukiossa on yleislinjan lisäksi laadukkaat urheilulinja sekä musiikin ja ilmaisun linja. Kevään 2019 yhteishaussa yleislinjalla opiskelijapaikkoja on  jaossa 140, urheilulinjalla (urheilulukio) 40 sekä musiikin ja ilmaisun linjalla 30 eli yhteensä 210 paikkaa. Panostamme taiteiden ja tieteiden lisäksi vahvasti myös yrittäjyyskasvatukseen ja moderniin teknologiaan (mm. tekoäly, virtuaalitodellisuus). Katso ohjeet eri linjoille hakemisesta sivupalkin linkeistä ja hakuoppaasta.

Valinnan vahvistaminen

Valituksi tulleille opiskelijoille lähetetään kirjallinen tieto kotiin aikaisintaan 13. kesäkuuta 2019. Mikäli olet opintopolkuun antanut sähköpostiosoitteesi, saat tiedon myös sinne. Opiskelupaikka tulee ottaa vastaan viimeistään 27. kesäkuuta 2019. Lisäksi opiskelijavalinnan tulokset ovat nähtävillä lukion ulko-ovessa ja internet -sivuilla (jos annat luvan sähköiseen julkistamiseen yhteishaussa) julkistuspäivästä alken. Vahvistaakseen valintansa opiskelijan on toimitettava 18.6.2019 mennessä lukiolle opiskelijailmoitus. Opiskelijan on ilmoitettava, ellei hän aio ottaa tarjottua opiskelupaikkaa vastaan.