ilovemuovi

Hei joensuulaiset! Nyt kerätään mahdollisimman paljon pakkausmuovia! I love muovi on kampanja, jonka aikana se viidestä kaupungista, jossa kerätään eniten pakkausmuovia asukaslukuun suhteutettuna voittaa. Mukana ovat Joensuun lisäksi Oulu, Tampere, Lahti ja Vaasa. Joensuun kampanjapäivät ovat 15.–17.4. ja silloin tempaistaan muovin tiimoilta monin eri tavoin. Laita sinäkin pakkausmuovisi jemmaan ja tuo ne I love muovi -keräyspisteisiin kampanjaviikolla. Haasta mukaan työporukka, opiskelijakaverit, naapurit ja kummit!

Päätapahtuma Kauppatorilla keskiviikkona 17.4.

Joensuun I love muovin päätapahtuma on Kauppatorilla 17.4. Torille tuotu pakkausmuovi mitataan ja tuloksella Joensuu osallistuu kilpailuun. Voittajakaupunki selviää suorassa tv-lähetyksessä lauantaina 4. toukokuuta Yle TV1:ssä.

Torilla on päivän aikana paljon nähtävää ja koettavaa, mukana ovat esim. Pikku Kakkosesta tutut poliisit Maltti ja Valtti, Joensuun huiput palloilujoukkueet JoMa, Jippo ja Kataja Basket, DJ, leffanäytös ja paljon muuta! Yleisradion Pasilan-toimitus on torilla mukana kuvaamassa Joensuun-osiota I love muovi -ohjelmaansa.

Kello 10–18 muovinkeräyspiste torilavan vieressä  – tuo pakkausmuovisi keräyspisteeseen

Kello 15 alkaen erilaisia toiminnallisia pisteitä, mm.

 • Muovipallon tarkkuusammunta - Jippo
 • Muovipesäpallon pompottelukisa - Joensuun Maila
 • Muovikoripallon heitto - Kataja Basket
 • Muoviaskartelua - Joensuun kaupungin nuorisopalvelut
 • Ilmastokorttelin piste

Kello 16–18 Ohjelmaa Torilavalla

 • Pikku Kakkosesta tutut poliisit Maltti ja Valtti
 • Muovijonglööraus Rauli Katajavuori
 • Ylen Tommi Manninen haastattelee eri toimijoita
 • DJ

Kello 18–19.30 Elokuvaesitys Katastrofin aineksia torin screeniltä.

Kataja Basketin peli puoleen hintaan pussillisella muovia tiistaina 16.4.

Kataja Basket osallistuu I love Muovi -kampanjaan ja haastaa kaupunkilaiset tuomaan pakkausmuovia tiistain 16.4. otteluun Karhu Basketia vastaan. Pussillisella muovia saa lipun puoleen hintaan! Peli Joensuu Areenalla kello 18.30. Kataja toimittaa ottelussa kerätyt muovit keskiviikkona Kauppatorin päätapahtumaan 17.4.

Keräyskiertue maaseutualueilla 15. ja 16.4. sekä Muovia ja musiikkia Prismalla 16.4.

Muovinkeräyskiertue jalkautuu sekä pitäjille että kantakaupunkiin. Näin kuka tahansa kaupunkilainen voi tuoda pakkausmuovinsa kierrätettäväksi.

Maanantaina ja tiistaina 15.–16.4. järjestetään maaseutualueilla pakkausmuovin keräyskiertue ja myös Prismalla on oma I love muovi -keräyspiste 16.4.

Maanantai 15.4.
Hammaslahden tori (Lastaustie 1), klo 11–13
Kiihtelysvaaran palvelupisteen piha (Aprakkatie 2), klo 13.30–15.30
Tuupovaaran K-Market Tuohitorven piha (Yritystie 1), klo 16.15–18

Tiistai 16.4.
Enon ekopiste (Niskantie 42), klo 9–11
Uimaharjun tori (Harjunraitti), klo 12–14

Prisman keräyspiste (Voimatie 2), klo 10–18

 • klo 10–18 I love muovi -muovinkeräystä ja lajitteluopastusta (Puhas Oy)
 • klo 15–15.30 Joensuun Puhallinorkesterin seitsikko esiintyy
 • klo 15–18 kahvitarjoilu sekä arvonta: voit osallistua Break Sokos Hotel Bomban majoituslahjakortin arvontaan

 

Joensuussa I love muovi -kiertueen yhteistyökumppaneina toimivat Puhas Oy ja Pohjois-Karjalan Osuuskauppa.

Näin I love muovi -kampanja startattiin Joensuussa

Joensuun-kampanja startattiin tempauksella Ilosaaressa, jossa laguuniin sahattiin jääkaruselli, pyöritettiin sitä lihasvoimassa ja samalla saatiin infoa kierrättämisestä.
 

I love muovi Ylen kanavilla

I love muovi on yhteisöllinen kampanja, joka avaa muovin lajittelua ja tekee siitä yksinkertaista ja hauskaa. Taustalla kampanjassa on huoli muovin kulutuksen ja tuotannon kasvusta sekä kierrättämisen pullonkauloista.

Ratkaisukeskeinen I love muovi -kampanja avaa muovin lajittelun tilannetta Suomessa jalkautuen kaikkiin Ylen kanaviin televisiosta radioon, Yle Areenasta sosiaaliseen mediaan. Tarjolla on ajantasaista tutkittua tietoa muovin kierrätyksestä. Osana kampanjaa nähdään draamasarja, viihdyttäviä ja tietoa antavia videoita sekä huipennuksena kampanjan päättävä suora tv-lähetys toukokuussa.

I love muovin kotipesä löytyy osoitteesta yle.fi/ilovemuovi, josta löytyy suuri vinkki- ja ohjepankki pakkausmuovin lajitteluun. Jokainen suomalainen voi sivustolla kertoa osallistuvansa yhteisiin muovinlajittelutalkoisiin. I love muovin Joensuun-kiertueesta on lisätietoja osoitteesta joensuu.fi/ilovemuovi.

YHTEYSTIEDOT

Sivu arviointi ja palaute