Grigorjeva Inga

Inga Grigorjeva

 

Pietarilainen Inga Grigorjeva on toiminut Joensuun konservatorion lehtorina vuodesta 1997. Hänen opetusaineisiinsa kuuluu ammatillisen perustutkinnon säveltapailu, sävellys ja musiikin teoria sekä musiikkiopiston mupe -opintokokonaisuus (musiikin luku- ja kirjoitustaito, musiikin hahmottaminen, musiikin historian ja tyylien tuntemus). Hän on konservatorion teoriakollegion puheenjohtaja.

Inga ohjaa venäläis-suomalaisia projekteja yhteistyössä konservatorion ja eri festivaalien kanssa (KinoLokakuu, Musica Nova, Häivähdys Venäjää, Viscult ym.) sekä esiintyy niissä muusikkona, luennoitsijana, musiikin sovittajana ja matkaoppaana.

Inga Grigorjeva on valmistunut Pietarin valtiollisen Rimski-Korsakov -Konservatorion sävellyksen ja musiikinteorian osastolta pedagogiksi ja tutkijaksi (ylempi korkeakoulututkinto 1989, rinnastettu Suomessa 1993).

Jatkotutkimuksena hän kirjoitti ja julkaisi venäjänkielisen kirjan Pietarin ja Inkerin suomalaisten musiikkikulttuurista (tieteellinen lisensiaatin tutkinto 1995, rinnastettu Suomessa 2006).