Yrityksille ja yrittäjille

Kaupunki helpottaa yritysten arkea yritystonteilla ja erilaisilla yrityspalveluilla. Palveluja alueen yrityksille tarjoavat muun muassa elinkeinoyhtiö Business Joensuu, Pohjois-Karjalan hankintatoimi ja kaupungin työllistämispalvelut.

Business Joensuu Oy

Business Joensuu tarjoaa palveluita yrityksen koko elinkaareen. Uusia yrityksiä tuetaan perustamisvaiheessa ja liiketoiminnan käynnistämisessä. Jo toimiville yrityksille Business Joensuu on kasvun tukija ja kannattavuuden sparraaja. Palveluvalikoimaan kuuluu myös maantieteellisen sijoittumisen suunnittelu.

Samalla Business Joensuu tarjoaa toimialojen kehityspalveluita niin perinteisissä vahvoissa aloissa kuin uusissa nousevissa.

Myytäviä tai vuokrattavia toimitiloja löydät Business Joensuun tilahakupalvelusta.

Business Joensuun alta löytyy myös Joensuun Tiedepuisto, josta voi vuokrata toimitiloja ja järjestää kokouksia. Tiedepuistosta löytyy lisäksi modernit coworking-tilat.

Business Joensuu Oy on Joensuun kaupungin konserniyhtiö.

Lue lisää: Business Joensuu

Joensuun Yrityskiinteistöt Oy

Mikäli sopivaa valmista toimitilaa ei löydy, Joensuun kaupungin omistama kiinteistöyhtiö Joensuun Yrityskiinteistöt Oy voi rakennuttaa ja vuokrata yritysten tarpeita vastaavia yrityskiinteistöjä.

Lue lisää: Joensuun Yrityskiinteistöt

Yritystontit

Joensuun kaupunki tarjoaa monipuolisia tontteja yritysten tarpeisiin. Joensuun yritystonttialueet sijaitsevat hyvien liikenneyhteyksien varrella ja tarjoavat erinomaiset kuljetusmahdollisuudet rautatie-, maantie- ja vesireiteillä. Tämän lisäksi yritysalueilla pyritään tarjoamaan myös muuta konkreettista hyötyä, muun muassa energiatuotannon ja materiaalivirtojen optimoinnin kautta. Joensuussa tontteja myös räätälöidään yritysten tarpeiden mukaan.

Lue lisää: Yritystontit

Luotsi

Työllisyyspalveluiden Luotsi on matalankynnyksen kohtaamispaikka työnhakijoille ja työnantajille. Luotsin yritysagentit auttavat sopivan työntekijän etsimisessä, työpaikkojen markkinoinnissa ja työhaastatteluiden toteuttamisessa. Yrityksiä neuvotaan myös työllistämisen rahoitukseen liittyvissä asioissa, kuten palkkatuen ja kuntalisän hakemisessa. Luotsi järjestää myös erilaisia tapahtuma, joihin osallistuminen lisää yritysten tunnettavuutta työtä hakevien keskuudessa.

Lue lisää: Luotsin palvelut yrityksille

Työllistämisen kuntalisä

Työllistämisen kuntalisä on palkkio henkilön työllistämisestä. Palkkio voidaan myöntää kaikkien toimialojen työnantajille, myös yksityishenkilöille, silloin kun työnantaja palkkaa töihin Joensuun kaupungin työllisyyspalvelujen asiakkaan.

Etsitkö sopivaa työntekijää esiteltäväksi työpaikkaan? Lähetä työpaikkatiedot viestillä luotsi@joensuu.fi. Joensuun Luotsista otetaan yhteyttä työnantajan yhteyshenkilöön.

Lue lisää: Työllistämisen kuntalisä

International House Joensuu

International House Joensuu auttaa yrityksiä kansainväliseen rekrytointiin liittyvissä kysymyksissä. Neuvomme työ- ja oleskelulupiin liittyvissä asioissa, viranomaisasioissa ja Suomeen muutossa. Tarvittaessa olemme uuden työntekijän tukena jo ennen muuttoa.

Osaavan työntekijän rekrytoinnissa auttaa Business Joensuun kansainvälisen rekrytoinnin palvelu.

Lue lisää: IHJ palvelut työnantajille

Ilmastokumppanuus

Ilmastokumppanuus on Joensuun kaupungin ja yritysten sekä yhteisöjen välistä yhteistyötä, jonka tavoitteena on edistää kestävää yritystoimintaa ja vähähiilistä Joensuuta. Ilmastokumppanuus perustuu Joensuun kaupungin erittäin tavoitteelliseen ilmasto-ohjelmaan.

Kumppanuudesta hyötyvät yritykset ja yhteisöt, jotka haluavat kehittää toimintansa ympäristöystävällisyyttä, suunnitelmallisesti pienentää ilmastopäästöjään sekä kehittää omia ilmastoystävällisiä ratkaisuja asiakkailleen.

Ilmastokumppanina yrityksesi pääsee osaksi ilmastokumppaneiden verkostoa. Verkoston jäsenille järjestetään tapaamisia, tapahtumia ja webinaareja sekä jaetaan ajankohtaista tietoa ja työkaluja vähähiilisen toiminnan ja päästöjen vähentämisen tueksi.

Luo lisää: Ilmastokumppanuus

Hankinnat

Hankintaneuvonta yrityksille

Business Joensuu Oy tarjoaa tukea ja neuvontaa julkisista kilpailutuksista kiinnostuneille pohjoiskarjalaisille yrityksille. Neuvonta on maksutonta ja se tapahtuu matalalla kynnyksellä.

Voit olla yhteydessä kaikissa julkisiin hankintoihin liittyvissä asioissa, esimerkiksi:

  • Tarjouspyyntöjen löytäminen eri hankintaportaaleista.
  • Maksuttomien hakuvahdin tekeminen – näin saat reaaliaikaisen sähköpostiviestin, kun toimialaasi koskevia tarjouspyyntöjä julkaistaan.
  • Sähköisten hankintajärjestelmien käyttäminen.
  • Tarjouksen laatiminen.
  • Muut asiat, kuten puhujapyynnöt eri hankintatilaisuuksiin.

Itä-Suomessa käynnissä olevat pienhankintojen tarjouspyynnöt löytyvät Pinkka-pienhankintaportaalista.

Lue lisää: Julkiset kilpailutukset ja hankintaneuvonta (Business Joensuu)

Kaupunki yrityksesi asiakkaana

Pohjois-Karjalan hankintatoimi hoitaa kaupungin tavara- ja palveluhankintoja. Avoinna olevat tarjouspyynnöt, tulevat kilpailutukset sekä muuta tietoa hankinnoista löydät Pohjois-Karjalan hankintatoimen sivulta.

Lue lisää: Pohjois-Karjalan hankintatoimi