Sisältöjulkaisija

angle-left Tuulipuiston leikkipaikkaa uudistetaan

Tuulipuiston leikkipaikkaa uudistetaan

Joensuun kaupunki aloittaa Tuulipuiston leikkipaikan rakentamisen kesällä 2024. Aiemmista tiedoista poiketen leikkipaikan rakentaminen on siirtynyt vuodelle 2024.

Leikkipaikka sijaitsee Rantakylän kaupunginosassa, Tuulentien ja Aallontien välissä. Nykyinen leikkipaikka puretaan ja tilalle tulee uusi. Uusi leikkipuisto sijoitetaan lähemmäksi puistoväylää, joka nykyään kulkee alueen ohitse.

Tuulipuiston leikkipaikka on etenkin pienemmille leikkijöille suunnattu. Mäntymetsään rakennettava metsäinen leikkipaikka on jatkossa aidattu ja valaistu. Vauva- ja lautakeinujen lisäksi alueelle on suunniteltu hämähäkkikeinu ja pienten lasten omatoimisen keinumisen harjoitteluun tarkoitettu kukkakeinu. Leikkipaikalle on suunniteltu myös hiekkalaatikko, karuselli, tasapainoiluvälineitä ja isompi keskuslaite, jossa on liukumäet pienille ja vähän isommille leikkijöille.

Koska leikkipuisto siirtyy lähemmäksi puistoväylää, Tuulipuiston alueen luonnonvaraista puustoa poistetaan hyväksytyn puistosuunnitelman mukaisessa laajuudessa. Puiden kaato aloitetaan maaliskuun 2023 lopussa ja saadaan päätökseen huhtikuun 2023 alussa.

Työmaa-alueella liikkuminen on kielletty, jonka lisäksi hakkuutyömaan läheisyydessä liikuttaessa tulee noudattaa erityistä varovaisuutta.