Maailman parasta kasvatusta

Tule meille töihin! Joensuussa nimittäin saa maailman parasta kasvatusta ja meiltä löytyy maailman parhaat kasvattajat. Voit olla jo urallasi pidemmälle edistynyt konkari tai vasta urataipaleesi alussa. Meillä on töitä erityisesti vakaopettajille ja erityisvakaopettajille. Tarvitsemme usein myös määräaikaisia päivähoitajia sekä avustajia. Lisäksi rekrytoimme jatkuvasti perhepäivähoitajia. Jos olet kiinnostunut työskentelemään varhaiskasvatuksessa, eikä juuri nyt ole sopivaa paikkaa auki, voit myös jättää hakemuksen sijaisuuksiin.

Työskentele maaseudun rauhassa tai kantakaupungissa

Joensuu on panostanut vahvasti päiväkoti- ja kouluverkkoon. Meillä on nykyaikaiset päiväkodit ja työtä on tarjolla niin maaseudun rauhassa kuin kaupunkitaajamissa aina pienistä päiväkodeista suurempiin. Ja luonnollisesti meillä on monipuoliset mahdollisuudet suunnitella toimintaa ja puuhaa lasten kanssa luonnon äärellä. Talvella pääsee hiihtämään ja luistelemaan, kesällä voi suunnata vaikka metsäseikkailulle lähimetsään. 

Meillä tehty hyvä työ näkyy valtakunnallisesti. Lue lisää ammattijärjestö OAJ:n vuoden päiväkoti 2020 -kilpailusta ja kasvatuskentän sovittelijapalkinnoista

Katso videolta Pajakadun päiväkodin kuulumisia ja millaista Joensuussa on työskennellä. Lisää videoita Joensuun varhaiskasvatuksesta kaupungin YouTube-kanavalla.

Maailman parasta kasvatusta tehdään yhdessä

Haluamme, että onnistut työssäsi mahdollisimman hyvin. Täällä sinun ei todellakaan tarvitse pärjätä yksin. Työsi tukena ovat ammattitaitoiset työkaverit ja esihenkilöt sekä: 

 • Perheohjaus
  Perheohjaus on maksutonta matalan kynnyksen palvelua kaikille kunnallisen varhaiskasvatuksen asiakasperheille. Se tukee vanhemmuutta, vahvistaa perheen voimavaroja ja osallisuutta, tukee lapsen kasvua ja kehitystä, on ennaltaehkäisevää, luottamuksellista, joustavaa, nopeaa. Perheohjausen tärkeitä arvoja ovat lapsen edun huomioiminen ja lapsen oikeus hyvinvointiin, huolenpitoon ja suojeluun. Työskentely perustuu sosiaalipedagogiseen ja ratkaisukeskeiseen toimintatapaan sekä positiiviseen pedagogiikkaan, muotona mm. keskustelut, vertaistukiryhmät, vanhempainillat- ja tapahtumat, teemaillat ja perhekioskit ym.
 • Varhaiskasvatuksen perheohjauksen ja esiopetuksen kuraattoripalvelut
  Kuraattooripalvelut edistävät esioppilaiden sekä esiopetusyhteisön psyykkistä, fyysistä ja sosiaalista hyvinvointia ja ovat osa esiopetuksen oppilashuoltoryhmiä. Kuraattoripalvelut tukevat lasta ja perhettä muutoksissa ja huolehtii avun saamisesta kriiseissä.
 • Lumiukot
  Joensuussa on käytössä koko Suomessa ainutlaatuinen malli, jossa Icehearts-toimintaa sovelletaan jo päiväkoti-ikäisiin lapsiin. Päiväkodeissamme työskentelee lumiukkoja ja lumikkeja erityistä tukea tarvitsevien lasten ylimääräisenä tukena. Lue lisää lumiukkotoiminnasta
 • Vuosisuunnitelma
  Suunnitelmallinen ja pitkäjänteinen työn kehittäminen ja arvioiminen takaa sen, ettei kaavoihin päästä kangistumaan.  Vuosisuunnitelmassa määritellään koko varhaiskasvatuksen yhteiset painopistealueet vuosittain. Painopistealueitamme on ollut mm. toiminnallisen esiopetuksen lisääminen, ohjattu leikki, liikkumattomien lasten tunnistaminen jne. Vuosisuunnitelmassa on mainittu toimintapoja, videolinkkejä, kirjaehdotuksia jne. joista saa lisää vinkkejä painopistealueiden mukaiseen toimintaan. Toteutumista arvioidaan pitkin vuotta ja vakan arviointikanavien kautta nousevat taas seuraavan vuoden yhteiset painopistealueet, joihin sitten kaikki vakassa keskitymme.

Tutustu kaupunkiin työnantajana

Joensuun kaupungilla on noin 2 800 työntekijää muun muassa varhaiskasvatuksen ja koulutuksen, kulttuurin ja vapaa-ajan sekä kaupunkiympäristön toimialoilla. Työnantajana Joensuun kaupunki on pidetty ja palkittu. 

 • Yli 90 prosenttia työntekijöistämme on sitä mieltä, että kaupungilla on hyvä olla töissä.
 • Vuonna 2017 Joensuu sai STM:n ja Sitran myöntämän työelämäpalkinnon.
 • Tuemme henkilöstön hyvinvointia ja työssäjaksamista: liikunta- ja kulttuuriedut, työpaikkahieroja, kesämökki virkistyskäyttöön sekä muita mukavia tapoja kiittämiseen, kuten palkintokaappi hyvän huomioimiseen ja työkaverin kiittämiseen.
 • Työnantajana kaupunki on sitoutunut edistämään henkilöstön tasa-arvoa ja yhdenvertaisuutta.

Joensuuhun kannattaa muuttaa, vaikka kauempaakin

Joensuussa on tilaa asua ja elää omannäköistä elämää. Meillä asutaan rauhassa, mutta ei yksin. Asumiskustannukset ovat kohtuulliset ja voit valita asutko kaupungissa vai maaseudun rauhassa. Lue lisää syitä, miksi muuttaa Pohjois-Karjalaan

Kolin kansallismaisemat ovat lyhyen ajomatkan päässä, Joensuun lähiympäristöstä löytyvät monipuoliset retkeilyreitit ja luontoliikuntamahdollisuudet. Tapahtumia järjestetään Ilosaarirockista torikirppiksiin. Tutustu Joensuun tapahtumatarjontaan.  

Tiesitkö muuten, että kolmannes kaupunkimme asukkaista on alle 25-vuotiaita? Koulutusta Joensuussa tarjoavat kaupungin lukiot, ammattiopisto Riveria, Karelia-ammattikorkeakoulu sekä Itä-Suomen yliopisto.

Muut Joensuun faktat löydät täältä.  

Tiesitkö, että…

 • Joensuu on Suomen toiseksi turvallisin kaupunki (poliisin katuturvallisuusindeksi)
 • 96 prosenttia joensuulaisista suosittelisi Joensuuta ystäville ja tuttaville asuinkuntana
 • Joensuussa on eniten koululaisia ja opiskelijoita suhteutettuna asukasmäärään
 • Joensuussa juodaan maailman parasta vettä
 • Joensuussa 32 prosenttia kaikista arjen matkoista tehdään pyöräillen
 • Joensuun nimikkoeläin on rupilisko. Eipä siistiä!

Maailman parasta kasvatusta, Luotsi-banneri

AVOIMET TYÖPAIKAT

Hakuaika alkaa: 17.01.2022 14:00 - Hakuaika päättyy: 04.02.2022 15:00
Hakuaika alkaa: 11.01.2022 15:00 - Hakuaika päättyy: 26.01.2022 12:00
Hakuaika alkaa: 29.12.2021 14:00
Hakuaika alkaa: 03.12.2021 09:00
Hakuaika alkaa: 16.11.2021 10:00 - Hakuaika päättyy: 15.02.2022 15:00

Paikkoja avoinna yhteensä: 5

YHTEYSTIEDOT

Tutustu tarkemmin

Sivu arviointi ja palaute