Osallistu ja vaikuta

Kaupunkilaiset voivat vaikuttaa kaupungin päätöksentekoon monin eri tavoin. Suora palaute päättäjille ja viranhaltijoille sekä verkkosivujen palautejärjestelmä toimivat joka päiväisessä käytössä. Asioihin voi vaikuttaa myös kuulutuksien ja kuntalaisaloitteen kautta.

Voit antaa palautetta päättäjille tai viranhaltijoille sähköpostilla tai puhelimitse. Luottamusmiesten yhteystiedot löydät kaupunginvaltuuston-sivuilta. Henkilökunnan ja kaupungin palvelupisteiden yhteystiedot löytyvät yhteystiedoista.

Verkkosivujen palautelomake

Lähetä palautetta kaupungin palveluista tai muista kaupungin toimialaan kuuluvista asioista verkkosivun yläreunassa olevasta Anna palautetta -kohdasta. Palautteita luetaan virka-aikana ja niihin pyritään vastaamaan mahdollisimman pikaisesti.

Kuulutukset

Julkaisemme kaupungin kuulutukset kaupungin verkkosivuilla. Kuulutuksissa voit seurata muun muassa kaavahankkeita, myönnettyjä rakennuslupia, taksoja, kaupunginvaltuuston kokouksia, katusuunnitelmia tai kuulemistilaisuuksia.

Erityislainsäädännön edellyttämät ja muiden viranomaisten ilmoitukset asetamme nähtäville myös kaupungintalon julkisten kuulutusten ilmoitustaululle 31.12.2019 saakka, osoitteessa Rantakatu 20, 2. kerros, Joensuu. Julkisten kuulutusten ilmoitustaulu poistuu käytöstä 1.1.2020 alkaen.

Kuntalaisaloite

Kuntalaki takaa kuntalaisille oikeuden tehdä kunnalle aloite sen toimintaa koskevissa asioissa. Aloitteen tekijälle ilmoitetaan aloitteen johdosta suoritetut toimenpiteet. Kuntalaisaloitteeseen vastataan kuuden kuukauden kuluessa asian vireille tulosta.

Neuvostot

Joensuussa toimii nuorisovaltuusto, vanhusneuvosto ja vammaisneuvosto, jotka edistävät eri ikä- ja erityisryhmien osallistumista ja vaikutusmahdollisuuksia.

YHTEYSTIEDOT

Joensuun kaupunki
PL 59
80101 Joensuu

Puh. 013 267 7111

kirjaamo@joensuu.fi

Joensuun kaupuungintalo reittiohjeet

Rantakatu 20, Joensuu

Sivu arviointi ja palaute