Musiikkikirjasto

Musiikkikirjasto palvelee konservatorion opiskelijoita, oppilaita ja henkilökuntaa. Lainattavaa aineistoa ovat nuotit, kirjat, DVD- ja CD-levyt sekä soittimet.

Kirjaston asiakkaaksi pääsee täyttämällä ilmoittautumislomakkeen. Alle 15-vuotiaalta tarvitaan lisäksi huoltajan kirjallinen suostumus. Kirjaston asiakasrekisteri on henkilörekisterilain mukainen henkilörekisteri, jota käytetään vain kirjaston asiakkaiden lainatietojen hallinnointiin ja jonka tietoja ei anneta kirjaston ulkopuolelle.

Aineisto, uusiminen ja palauttaminen

Lainattavaa aineistoa ovat nuotit, kirjat, CD- ja DVD-levyt sekä opinnäytetyöt. Käsikirjastoaineistoa ei lainata.

Laina-ajat

  • nuotit ja kirjat 1 kk
  • opinnäytetyöt, CD- ja DVD-levyt 1 viikko (max. 5 yhtä aikaa)

Lainoja voi uusia näyttämättä aineistoa korkeintaan viisi kertaa, minkä jälkeen aineisto on palautettava tai lainattava uudelleen kirjastossa.

Lainat voit uusia

  • käymällä kirjastossa
  • soittamalla p. 050 311 2698 tai sähköpostitse joonas.rasanen@joensuu.fi

Erääntyneistä lainoista lähetetään 2 muistutusta joko sähköpostitse tai kirjeitse. Näiden jälkeen lähetetään lasku, ja lainaaja joutuu lainauskieltoon.

Lainaajan vastuu

Osoitteen ja nimen muutokset on ilmoitettava kirjastoon. Lainattu aineisto on palautettava kokonaisuudessaan. Lainaaja on vastuussa nimellään lainatusta aineistosta, esim. kamarimusiikkiaineiston yksittäisistä stemmoista vastaa se, jonka nimellä aineisto on lainattu.

Alle 15-vuotiaan huoltaja vastaa lapselle lainatusta aineistosta. Lainaaja on velvollinen korvaamaan vahingoittuneen tai kadonneen aineiston. Videotallennetta tai DVD-levyä ei voi kappalekohtaisen tekijänoikeusmaksun vuoksi korvata vastaavalla tallenteella.

Soittimen vuokraus

Soitin lainataan aina oman opettajan ja alle 15-vuotiaan lainaajan ollessa kyseessä, huoltajan läsnä ollessa. Soittimet vuokrataan korkeintaan lukuvuodeksi kerrallaan. Lukuvuoden päättyessä toukokuussa, vuokratun soittimen laina on uusittava kirjastossa tai soitin on palautettava kirjastoon.

Vuokrasoitin on mahdollista saada käyttöön kesäloman ajaksi. Mahdollinen kesälaina sovitaan kirjastossa. Kesälaina sisältyy kevään soitinvuokraan.

Perustutkintolinjan opiskelijoille soittimen vuokraus on maksutonta koskien pääaine- ja sivuainesoitinta. Muut soitinvuokraukset ovat myös heille maksullisia. Musiikkiopiston ja avoimen osaston oppilaille ja opiskelijoille soittimen vuokraus on maksullista. Konservatorion ulkopuolisilta lainaajilta soitinvuokra on kaksinkertainen.

Soitinvuokrat

  • lyhytaikainen max. 2 viikkoa 40 €
  • jousen lainaus 40 € / lukukausi (arvojouset 65 - 144 € / lukukausi)
  • soitinvuokra (määräytyy soittimen kunnon ja arvon mukaan) 65 - 144 € / lukukausi

Soitinvuokrasta lähetetään kotiin lasku syys- ja kevätlukukaudella.

Soittimen palautus

Soittimen palautus ennen syyslomaa (viikko 42): vuokraa peritään puolet soitinvuokrasta.
Palautus syysloman jälkeen: vuokraa peritään koko syyslukukauden soitinvuokra.

Soittimen palautus ennen talvilomaa (viikko 10): vuokraa peritään puolet soitinvuokrasta.
Palautus talviloman jälkeen: vuokraa peritään koko kevätlukukauden soitinvuokra.

Soitin on palautettava siinä kunnossa, missä se on ollut vuokrattaessa. Oma opettaja tarkistaa ennen palautusta soittimen (myös jousien) kunnon. Kun oppilas lopettaa opiskelun konservatoriossa, hänen tulee henkilökohtaisesti palauttaa soitin heti konservatorion kirjastoon.

Mikäli lainaaja vaihtaa soitinta kesken vuotta, hän voi pitää uuden soittimen entisen soittimen laina-ajan loppuun samalla maksulla.

Korvaus ja vakuutus

Kaikki vahingot (mukaan lukien katoamiset), mitkä aiheutuvat muusta kuin normaalista kulumisesta, on oppilaan tai hänen huoltajansa korvattava. Näitä ovat  esim. kielisoittimissa katkenneet kielet, klarinetin lehdykkeet jne.

Rikkoutunut soitin pitää tuoda konservatorion kirjastoon, josta se välitetään eteenpäin soitinkorjaukseen. Soitinta tai sen osaa (esim. jousi) ei itse saa lähettää korjattavaksi. Soittimien perushuollosta vastaa konservatorio. Soitinta ei ole oppilaitoksen puolesta vakuutettu. Lainaajan on vakuutettava soitin kääntymällä oman vakuutusyhtiön puoleen. Soittimen arvoa voi tiedustella musiikkikirjastosta.
 

 

AUKIOLOAJAT

Konservatorion lukuvuoden aikana:

Maanantai 10–12 ja 13–16

Tiistai-keskiviikko 10–12 ja 13–17

Torstai 10–12 ja 13–16

Perjantai 10–11.30 ja 12–14

Kirjasto sijaitsee uuden konservatorion ensimmäisessä kerroksessa tilassa 126.

Joensuun konservatorio

Yliopistokatu 4, Joensuu

Sivu arviointi ja palaute