Sisältöjulkaisija

angle-left Sateenkaariväeltä toivotaan palautetta kaupungin palveluissa asioimisesta

Sateenkaariväeltä toivotaan palautetta kaupungin palveluissa asioimisesta

Joensuun kaupunki on avannut kuntalaiskyselyn sateenkaareville eli seksuaali- ja/tai sukupuolivähemmistöön kuuluville joensuulaisille. Kysely on suunnattu joensuulaisille, jotka kokevat olevansa sateenkaarevia joko sukupuolensa, seksuaalisen suuntautumisensa tai perhesuhteidensa perusteella.

– Haluamme kartoittaa kuntalaisten kokemuksia kohtaamisista eri palveluissamme, kuten kouluissa, päiväkodeissa ja liikuntapaikoilla tai kirjastoissa, museoissa ja kaupungin eri palvelupisteillä, kaupungin markkinointijohtaja Markku Pyykkönen kertoo.

– Toivomme sekä positiivisista että negatiivisista kokemuksista myös sanallisia kuvauksia kehittämistyömme tueksi, Pyykkönen jatkaa.

Kysely suomeksi: https://link.webropolsurveys.com/S/D3D7D6A593708C20

Kysely englanniksi: https://link.webropolsurveys.com/S/EA99D4F01B56E1C9

Kysely venäjäksi: https://link.webropolsurveys.com/S/F8A40EF7F2887961

Kysely on myös osoitteessa joensuu.fi/kyselyt. Kyselyyn vastataan nimettömänä ja vastausaikaa on marraskuun loppuun asti.

Kyselyssä on eritelty syrjintä ja epäasiallinen kohtelu toisistaan. Syrjinnällä tarkoitetaan tilanteita, joissa kaupungin työntekijä asettaa asiakkaan muita epäedullisempaan asemaan jonkin henkilöön liittyvän seikan takia ilman hyväksyttävää perustetta. Käytännössä syrjintä voi olla palveluun pääsyn tai palvelun saamisen vaikeuttamista tai estämistä tai huonomman palvelun saamista. Epäasiallisella kohtelulla tarkoitetaan kaikkea henkilöön kohdistuvaa loukkaavaa, nöyryyttävää, väkivaltaista tai muulla tavoin epäasiallista käyttäytymistä.

Yleisradio uutisoi sateenkaarinuorten kokemasta turvattomuudesta, häirinnästä ja syrjinnästä maaliskuussa 2022. Uutisen mukaan alueen sateenkaarinuoret kokevat syrjintää, häirintää ja jopa väkivallan uhkaa muita useammin.

Joensuun kaupunki otti kantaa uutisointiin tuomitsemalla sateenkaarinuoriin kohdistuvat häirinnän ja syrjinnän. Kaupunki totesi, että kaupungin lakisääteinen velvollisuus on edistää yhdenvertaisuutta. Kaupungin turvallisuussuunnitelman tavoitteena on varmistaa kaikkien kuntalaisten syrjimättömyys ja yhdenvertainen kohtelu julkisissa palveluissa ja yleisissä tiloissa. Nyt käynnistynyt kysely on osa viime keväänä aloitettuja toimia.

Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet


Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet: liity postituslistalle.