Sisältöjulkaisija

angle-left Makupaloja grafiikanpajalta – Joensuun grafiikanpajan 30-vuotisjuhlanäyttely avautuu 19.9.

Makupaloja grafiikanpajalta – Joensuun grafiikanpajan 30-vuotisjuhlanäyttely avautuu 19.9.

Joensuun grafiikanpaja juhlistaa 30-vuotiasta taivaltaan juhlanäyttelyllä, jonka teemana on grafiikanpajan toiminta ja sen käyttäjät koko kolmenkymmenen vuoden ajalta. Teokset on koottu pajan omasta taidekokoelmasta, johon kaikki pajalla työskennelleet taiteilijat ovat voineet vuosien varrella lahjoittaa omia teoksiaan. Joensuun pääkirjaston Muikku-saliin avautuvan näyttelyn ovat kuratoineet kuvataiteilijat Kaisa Jussila ja Johanna Turunen.

Vuoden 2022 syksyllä Carelicumin näyttelytilassa oli jo esillä Alkupaloja grafiikanpajalta -näyttely jossa esiteltiin pajan kokoelmien teoksia. Nyt avautuvassa Makupaloja grafiikanpajalta-näyttelyssä jatketaan samalla teemalla, mutta laajemmalla kattauksella pajan kokoelmiin lahjoitetuista teoksista vuodesta 1989 vuoteen 2022. Esillä on 20 teosta eri taiteilijoilta.

Juhlanäyttelyn avajaiset ovat tiistaina 19.9. klo 13, johon toivotetaan tervetulleeksi kaikki taidekokoelman teoksista sekä grafiikanpajan historiasta kiinnostuneet. Näyttelyn avaa kulttuurijohtaja Katriina Leppänen.

Joensuun kaupungin kulttuuripalvelujen grafiikanpaja perustettiin vuonna 1992 paikallisten graafikoiden ja silloisen kulttuurijohtajan Katri Kettusen sinnikkään työn tuloksena. Paja toimii Pielisjoen varressa Suvantosillan kupeessa Jokikadulla ja on Itä-Suomen ainoa ammatillinen grafiikanpaja. Pajalla on monipuoliset tilat ja välineistö syväpainoa, kohopainoa, laakapainoa ja silkkipainoa varten sekä pimiö. Tilaa käyttävät ammattitaidegraafikot, edistyneet harrastajat ja mm. Joensuun seudun kansalaisopisto kurssitoimintaan. Joensuun Taiteilijaseura ry vastaa pajan käytännön ylläpidosta.

Makupaloja grafiikanpajalta – Joensuun grafiikanpajan 30-vuotisjuhlanäyttely 19.-30.9.2023 Joensuun pääkirjaston Muikku-salissa (Koskikatu 25). Näyttely on avoinna vapaalla pääsyllä kirjaston aukiolojen mukaisesti.