Sisältöjulkaisija

angle-left Konservatorion musiikkiopiston ja ammattilinjan opiskelijavalinnat tehty

Konservatorion musiikkiopiston ja ammattilinjan opiskelijavalinnat tehty

Joensuun konservatorion musiikkiopiston ja ammattilinjan oppilas- ja opiskelijavalinnat varmistuivat juhannusta edeltävällä viikolla.

Valintakokeissa ammatilliselle linjalle hyväksyttiin 29 uutta opiskelijaa, hakijoita oli yhteensä 57. Musiikkiopiston puolelle hyväksyttiin 79 uutta oppilasta Joensuusta ja Kontiolahdelta, hakijoita oli yhteensä 110. Ammattilinjan valintakokeet järjestettiin etäyhteyksien avulla ja musiikkiopiston kokeet toukokuun lopussa konservatoriolla.

–  Hakijamäärät olivat lähes edellisvuoden tasolla. Erityisen ilahduttavaa oli ammatillisen koulutuksen hakijoiden korkea taso, mikä mahdollisti viime vuotta laajemman sisäänoton, konservatorion rehtori Otto Korhonen iloitsee.

Musiikkiopistoon voi vapautua paikkoja vielä syksyllä

Musiikkiopiston puolella suosituin soitin oli piano, 28 hakijasta kymmenelle pystyttiin tarjoamaan oppilaspaikka. Oppilaspaikkaa vaille jääneitä oppilaita oli myös lyömäsoittimissa, laulussa (pop/jazz ja klassinen) sekä kitarassa (pop/jazz ja klassinen). Muihin soittimiin lähes kaikki hakijat pystyttiin ottamaan sisään.  

– Syksylle voi vapautua vielä ylimääräisiä paikkoja, jolloin varasijoilla olevat hakijat saavat oppilaspaikan. Tavoitteenamme on saada mahdollisimman suuri osa hakijoista hyväksyttyä oppilaiksi, Korhonen kertoo.

Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet


Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet: liity postituslistalle.