Sisältöjulkaisija

angle-left Joensuun uuden nuorisovaltuuston puheenjohtajaksi Martta Petrelius

Joensuun uuden nuorisovaltuuston puheenjohtajaksi Martta Petrelius

Joensuun kaupungin uusi nuorisovaltuusto valittiin marraskuussa. Heidän kaksivuotinen kautensa käynnistyi järjestäytymiskokouksessa keskiviikkona 18. tammikuuta.

Nuorisovaltuusto valitsi kokouksessaan puheenjohtajaksi kaudelle 2023–2024 Martta Petreliuksen, joka sai äänestyksessä 18 ääntä 20 äänestä. Petrelius on 17-vuotias ja opiskelee Lyseon lukiossa.

Uusi puheenjohtaja tarttuu hommaan innolla. Hän kertoo uuden nuorisovaltuuston vaikuttavan porukalta, jonka on helppo löytää yhteiset tavoitteet ja teemat tuleville kahdelle vuodelle.

– Odotan innolla, mitä saammekaan aikaiseksi. Olimme viime viikonloppuna tutustumisleirillä ja jo siellä kävi selväksi, että haluaisimme edistää muun muassa ympäristöasioita ja yhdenvertaisuutta. Nuorten mielenterveysasiat ja matalan kynnyksen osallistuminen olivat myös monelle tosi tärkeitä. Yleensä sellainen avoin ja reilu meininki, Petrelius kertoo.

Järjestäytymiskokouksessa valittiin nuorisovaltuuston ensimmäiseksi varapuheenjohtajaksi Eetu Sallinen ja toiseksi varapuheenjohtajaksi An Thy Doan. Nuorisovaltuuston sihteeriksi valittiin Jarkko Pulkkinen ja varalle Joel Nisula. Oppilas- ja opiskelijakuntakokousten puheenjohtajaksi valittiin Ida Bäckman ja työvaliokunnan seitsemänneksi jäseneksi Moona Piispanen.

Nuorisovaltuustolle oma edustus Joensuun kaupunginvaltuustoon

Tästä vuodesta lähtien Joensuun nuorisovaltuusto saa oman edustajansa myös kaupunginvaltuustoon, jossa nuorisovaltuustolla on edustus läsnäolo- ja puheoikeudella (KV 14.11.2022).

Valtuustoon valittiin Eetu Sallinen, joka on 17-vuotias Lyseon lukiosta. Myös Sallinen odottaa tehtäväänsä innolla.

– Hienoa päästä mukaan valtuuston toimintaan ja viemään sinne nuorten ääntä, vaikka tietenkin vähän jännittääkin, hän kertoo. Tilanne on minulle aivan uusi ja toivon että valtuustossa otetaan nuorisovaltuusto vastaan hymyillen sekä ymmärtäen, Sallinen jatkaa.

Kaupunginvaltuuston lisäksi keskiviikon järjestäytymiskokouksessa valittiin nuorisovaltuuston edustajat seuraaviin Joensuun kaupungin lautakuntiin ja jaostoihin:

osallisuus- ja vetovoimalautakunta: Jarkko Pulkkinen, varalle Viivi Mäkelä
kulttuuri- ja liikuntalautakunta: Joel Nisula, varalle Eetu Sallinen
kaupunkirakennelautakunta: Tuokko Linjama, varalle Viivi Mäkelä
rakennus- ja ympäristölautakunta: Viivi Mäkelä, varalle An Thy Doan
seudullinen joukkoliikennejaosto: Oskari Kettunen, varalle Ida Bäckman
kasvatus- ja koulutuslautakunta: Martta Petrelius, varalle Emma Albert

Nuorisovaltuusto on puoluepoliittisesti sekä uskonnollisesti sitoutumaton Joensuun kaupungin nuorten toimielin. Nuorisovaltuusto muodostuu vaaleilla valituista 20 jäsenestä sekä 20 varajäsenestä. Vaalikausi kestää kaksi vuotta, jonka aikana jäsenet kokoontuvat kerran kuussa. Valtuustolaiset muodostavat omia työryhmiään, joissa he järjestävät tapahtumia, tutustuvat uusiin kavereihin ja pääsevät vaikuttamaan nuorten asioihin kaupungissa. Nuorisovaltuusto toimii nuorten edustajana sekä yhteytenä kaupungin päättäjiin.

Nuorisovaltuustosta ja marraskuun vaaleissa valituista on lisätietoa osoitteessa www.joensuu.fi/nuorisovaltuusto.

Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet


Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet: liity postituslistalle.