Sisältöjulkaisija

angle-left Joensuu tarjoaa maksutonta asumisneuvontaa

Joensuu tarjoaa maksutonta asumisneuvontaa

Joensuun kaupunki on käynnistänyt kokeiluna maksuttoman asumisneuvonnan tarjoamisen yhteistyössä opiskelija-asuntoja vuokraavan Joensuun Ellin kanssa.

– Palvelu on tarkoitettu kaikille joensuulaisille riippumatta siitä, asuuko omassa vai vuokra-asunnossa. Asukkaiden lisäksi neuvomme myös vuokranantajia, asuntoasiainhoitaja Satu-Sisko Eloranta kertoo.

Asumisneuvojan puoleen voi kääntyä kaikenlaisten asumiseen liittyvien huolien tai kysymysten kanssa. Neuvonnassa autetaan muun muassa uuden kodin etsinnässä ja asuntohakemusten täyttämisessä, muuttoon ja asumisen alkuun liittyvien asioiden järjestelyssä sekä vuokranmaksuun liittyvien pulmien kanssa.

Neuvonnan tavoitteena on vuokravelkojen, asumisen häiriöiden ja häätöjen vähentäminen sekä asumisen jatkumisen turvaaminen.

– Asumisneuvonnan kautta ei voi hakea taloudellista tukea. Talousvaikeuksissa olevat asiakkaat ohjaamme Luotsissa toimivan talousneuvolan tai suoraan Kelan ja hyvinvointialueen palveluihin, Eloranta täsmentää.

– Meihin kannattaa olla yhteydessä hyvin matalalla kynnyksellä. Aina on parempi, jos asioita päästään selvittämään mahdollisimman varhaisessa vaiheessa, Eloranta kannustaa.

Asumisneuvonta palvelee maanantaisin kello 13–15 numerossa 050 573 8688. Yhteyttä voi ottaa myös sähköpostilla: asumisneuvonta@joensuu.fi.

Lisäksi asumisneuvoja on tavattavissa ilman ajanvarausta työllisyyspalveluiden Luotsi-palvelupisteellä joka kolmas keskiviikko ja kerran kuukaudessa kunkin pitäjän palvelupisteellä.

Seuraavat tapaamisajat ovat:

  • keskiviikkona 29.5. klo 10–12, Luotsi, Plaza Centrum, Kauppakatu 29
  • perjantaina 6.6. klo 9–12, Hammaslahden palvelupiste, Opettajantie 3
  • maanantaina 10.6. klo 9–12, Enon palvelupiste, Kunnantie 2
  • keskiviikkona 12.6. klo 10–12, Luotsi, Plaza Centrum, Kauppakatu 29
  • torstaina 13.6. klo 9–11, Kiihtelysvaaran palvelupiste, Aprakkatie 2
  • torstaina 13.6. klo 13–15, Tuupovaaran palvelupiste, Rekijoentie 3

Asumisneuvonta on käynnistetty Joensuun kaupungin ja Joensuun Ellin yhteishankkeena. Tavoitteena on laajentaa Ellin jo toteuttamaa asumisneuvontapalvelua myös muiden kuin kaupungin vuokra-asukkaiden avuksi sekä tiivistää yhteistyötä muiden asumisneuvontaa toteuttavien tahojen ja Pohjois-Karjalan hyvinvointialueen kanssa.

Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus (Ara) on myöntänyt hankkeelle avustuksen vuoden 2024 loppuun saakka.

Lisätietoja: joensuu.fi/asumisneuvonta.

Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet


Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet: liity postituslistalle.