Sisältöjulkaisija

angle-left Eskarifestareilla päästetään unelmat valloilleen

Eskarifestareilla päästetään unelmat valloilleen

Joensuun päiväkotien ja koulujen eskarilaisille suunnattu Eskarifestari järjestetään tänä vuonna Joensuun Areenalla 9.–10.5.2023. Kyse on esikouluikäisille suunnatusta tapahtumasta, jossa juhlistetaan esikoulun aikana karttuneita taitoja ja oppeja syksyllä alkavaa koulutaivalta varten. Tapahtumassa eskarilaiset pääsevät tutustumaan luovasti eri taiteenlajeihin esitysten ja työpajojen kautta. Tänä vuonna vietettävä Kulttuurin Unelmavuosi näkyy myös Eskarifestareiden teemassa, joka on unelmat.

– Teema valikoitui tänä vuonna helposti käynnissä olevan Unelmavuoden kautta ja halusimme päästää eskarilaiset kertomaan ja kuvittamaan omia unelmiaan ja lempiasioitaan, jotka voivat olla suuria haaveita tai ihan pieniä, arkisia ilon tuojia. Eskarifestareiden aikana toteutetaan upea unelmapilvistä ja onnenpisaroista koostuva yhteisötaideteos, joka tulee nähtäväksi Joensuun pääkirjastolle kesän ajaksi, taustoittaa kulttuurituottaja Laura Piiroinen.

Eskarifestareiden sisällön on suunnitellut ja toteuttaa ryhmä Joensuun seudun kansalaisopiston opettajia eri aloilta yhdessä Joensuun lastenkulttuurikeskuksen kanssa. Luvassa on sirkusta, kädentaitoja kehorytmien opettelua ja tapahtuman päättää toivottu lastenmuusikko Ville Karttunen.

Vuonna 2019 alkunsa saanut Eskarifestarit ovat osa Kulttuurin virta–kulttuurikasvatussuunnitelmaa ja siihen osallistutaan osana päiväkoti- ja koulupäiviä. Tapahtumaan osallistuu 550 joensuulaista eskarilaista kahden päivän aikana. Järjestelyistä vastaa Joensuun kaupungin lastenkulttuurikeskus yhteistyössä Joensuun seudun kansalaisopiston, varhaiskasvatuksen, koulutuspalveluiden ja liikuntapalveluiden kanssa.