Sisältöjulkaisija

angle-left Ehdota Joensuun kulttuuripalkinnon ja Arjen sankarit -palkintojen saajia

Ehdota Joensuun kulttuuripalkinnon ja Arjen sankarit -palkintojen saajia

Joensuun kaupungin perustamisen juhlaa Joensuu-päivää vietetään marraskuun 29. päivä. Tänä vuonna kaupunki täyttää 175 vuotta ja jaossa on palkintoja eri tavoin ansioituneille joensuulaisille useassa kategoriassa.

Kulttuuripalkinnon ja Arjen sankarit -palkintojen saajiksi pyydetään ehdotuksia joensuulaisilta.

Mielestään sopivaa ehdokasta voi ehdottaa lokakuun loppuun mennessä joko verkossa tai paperilomakkeella kaupungin palvelupisteissä Carelicumissa, Enossa, Kiihtelysvaarassa, Pyhäselässä tai Tuupovaarassa.

Ehdota kulttuuripalkinnan saajaa:
https://link.webropol.com/s/kulttuuripalkinto23

Ehdota Arjen sankarit -palkinnon saajaa:
https://link.webropol.com/s/arjen-sankarit-2023

Kaupungin palvelupisteiden osoitteet ja aukioloajat ovat osoitteessa www.joensuu.fi/asiointi.

Kulttuuripalkinnon kriteerit

Joensuun kulttuuripalkinto myönnetään yhdelle tai useammalle joensuulaiselle ammattitaiteilijalle, taiteen harrastajalle tai kulttuurijärjestölle tai -ryhmälle. Palkinnon saajan valitsee kulttuuri- ja liikuntalautakunta ja palkinnon suuruus on 3 000 euroa.

Palkinnon myöntämisen perustana on aktiivinen toiminta jollakin taiteen alalla, saavutettu erinomainen taso tai taiteellisella toiminnalla kaupungille tuotettu valtakunnallinen julkisuus.

Arjen sankarit -palkinnon kriteerit

Arjen sankarit -palkinnolla taas halutaan nostaa esille niitä joensuulaisia vapaaehtoistyöntekijöitä, jotka toimivat pyyteettä oman yhteisön ja yleisen hyvän eteen. Palkintoja jaetaan tänä vuonna kaksi kappaletta ja niiden saajat voivat olla miltä Joensuun asuinalueelta tai pitäjästä tahansa.

Palkittavat valitsee osallisuus- ja vetovoimalautakunnan nimeämä arviointiryhmä. Palkinnon suuruus on 500 euroa sankaria kohden. Arjen sankarit -palkinto perustettiin Joensuun 170-vuotisjuhlavuonna.

Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet


Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet: liity postituslistalle.