Avoin varhaiskasvatus ja leikkikenttätoiminta

Avoin varhaiskasvatus on 2–5-vuotiaille lapsille tarkoitettua ohjattua toimintaa. Avoin varhaiskasvatus on hyvä vaihtoehto perheille, joilla ei ole tarvetta jokapäiväiseen tai kokopäiväiseen varhaiskasvatukseen. Leikkikenttätoimintaa järjestetään kesäisin leikkikentillä ja muilla ulkoalueilla ympäri Joensuuta.

Avoin varhaiskasvatus

Avoimen varhaiskasvatuksen ryhmät toimivat kaksi, kolme tai viisi kertaa viikossa kolme tuntia kerrallaan klo 9-12.  Avointa varhaiskasvatusta järjestetään koulujen työ- ja loma-aikojen mukaan.

Avoin varhaiskasvatus on hyvä vaihtoehto perheille, joilla ei ole tarvetta jokapäiväiseen tai kokopäiväiseen varhaiskasvatukseen. Toimintaan osallistuminen ei vaikuta lapsesta maksettavaan kotihoidon tukeen.

Ryhmissä lapsilla on mahdollisuus leikkiä ja osallistua monipuoliseen toimintaan saman ikäisten lasten kanssa. Toimintaan kuuluu lounas.

Avoimeen varhaiskasvatukseen haetaan joka vuosi erikseen Joenmuksujen kautta. Saat lisätietoa hakemisesta hae varhaiskasvatuspaikkaa -sivulta. Voit hakea paikkaa myös kesken toimintakauden ja se myönnetään jos ryhmissä on tilaa.

Avoimen varhaiskasvatuksen ryhmät:

  • kaksi kertaa viikossa ma–ti 2-vuotiaat ja heidän sisaruksensa
  • kolme kertaa viikossa ke–pe 3–5-vuotiaat
  • viisi kertaa viikossa ma–pe 3–5-vuotiaat
  • toimintaan kuuluu lounas

Avoimen varhaiskasvatuksen ryhmä

Avoin varhaiskasvatus ja leikkikenttätoiminta

Avoin varhaiskasvatus ja leikkikenttätoiminta

Avoin varhaiskasvatus ja leikkikenttätoiminta

Rantakylän ryhmä Joutsenet

Avoin varhaiskasvatus ja leikkikenttätoiminta

Reijolan ryhmä Vipeltäjät

Avoin varhaiskasvatus ja leikkikenttätoiminta

Toimintamaksu

Avoimen varhaiskasvatuksen toimintamaksu on kuukausimaksu, jota peritään varattujen kertojen mukaan. Lukuvuoden 2022-2023 maksut

  • 2 kertaa viikossa ryhmät 40 euroa/ kk
  • 3 kertaa viikossa ryhmät 60 euroa/ kk
  • 5 kertaa viikossa ryhmät 80 euroa/ kk

Sinun on mahdollista hakea toimintamaksuun alennusta/vapautusta vapaamuotoisella hakemuksella ja toimittamalla perheenne tulotiedot sähköisesti varhaiskasvatuksen asiakasmaksuja hoitaville toimistosihteereille osoitteeseen vakamaksut@joensuu.fi

 

Leikkikenttätoiminta

Leikkikenttätoimintaa järjestetään kesäisin leikkikentillä ja muilla ulkoalueilla ympäri Joensuuta. Toiminta alkaa ma 5.6.2023 ja loppuu pe 30.6.2023.

Leikkikenttätoiminta on tarkoitettu pääasiassa 4—10-vuotiaille. Yli neljävuotiaan voi jättää kentälle ilman omaa valvojaa, alle neljävuotiaalla on oltava oma aikuinen hoitaja mukana. Lasten turvallisuuden ja laadukkaan toiminnan takaamiseksi leikkikenttätoimintaan voi osallistua maksimissaan 30 lasta / kenttä. Lapsiryhmän määrää voidaan rajoittaa osallistujien iän ja tuen tarpeiden mukaan turvallisuuden takaamiseksi. Lapset otetaan toimintaan mukaan kunakin päivänä tulojärjestyksessä. Ensimmäisellä ilmoittautumiskerralla lapsella on oltava huoltaja mukana.

Toiminta on maksutonta, mutta mahdollisista retkistä aiheutuvat kulut maksavat vanhemmat.

Kesäleikkikenttien toiminta-ajat

Toiminta-aika on arkipäivisin 9—14.30 (ei viikonloppuina, ei juhannusaattona pe 23.6.).

Puolenpäivän aikaan on ruokailutauko. Lapsilla tulee olla mukana omaa evästä: esim. voileipiä ja hedelmiä. Juotavaa tulee olla riittävästi – varsinkin hellesäällä. Kentillä ei tarjota syötävää ja juomaksi voidaan tarjota vain kylmää vettä.

Leikkenttäohjaajat

Leikkikenttäohjaajat ovat joensuulaisia opiskelijoita ja koululaisia. Jokaisella kentällä on vastaava ohjaaja ja 3 leikkikenttäohjaajaa. Leikkikenttien ohjaajat tiedottavat toiminnasta viikko-ohjelmalla ja kertovat mielellään toiminnasta kiinnostuneille paikan päällä. Vastuuohjaajien puhelinnumerot saat leikkikentiltä.

Kesäleikkikenttätoiminta 2023