Ajankohtaista Pyhäselässä

angle-left Joen­suun kult­tuu­ri­pal­kin­non ja Ar­jen san­ka­ri -pal­kin­to­jen saa­jik­si kai­va­taan eh­do­tuk­sia

Joen­suun kult­tuu­ri­pal­kin­non ja Ar­jen san­ka­ri -pal­kin­to­jen saa­jik­si kai­va­taan eh­do­tuk­sia

Joensuun kulttuuripalkinnon ja Arjen sankareiden valintaan voi osallistua ehdottamalla sopivaa ehdokasta 15.11. saakka lomakkeilla osoitteessa www.joensuu.fi/joensuu-paiva. Palkinnot jaetaan Joensuu-päivänä 29.11.2021.

Joensuun kulttuuripalkinto myönnetään yhdelle tai useammalle joensuulaiselle ammattitaiteilijalle, taiteen harrastajalle tai kulttuurijärjestölle tai -ryhmälle. Palkinnon saajan valitsee kulttuuri- ja liikuntalautakunta ja palkinnon suuruus on 3 000 euroa. Palkinnon myöntämisen perustana on aktiivinen toiminta jollakin taiteen alalla, saavutettu erinomainen taso tai taiteellisella toiminnalla kaupungille tuotettu valtakunnallinen julkisuus. 

Arjen sankarit -palkinto perustettiin Joensuun 170-vuotisjuhlavuonna. Kaupunki palkitsee arjen sankareita, jotka antavat aikaansa muille ja tekevät pyyteetöntä työtä toisten hyväksi. Palkintoja jaetaan viisi kappaletta. Sankareita etsitään Joensuun keskusta-alueelta, Enosta, Kiihtelysvaarasta, Pyhäselästä ja Tuupovaarasta, joista kustakin palkitaan yksi henkilö. Palkittavat valitsee erikseen nimettävä työryhmä ja palkinnon suuruus on 500 euroa sankaria kohden. 

 

Lisätietoja: 

Sari Suvanto 
kulttuurisihteeri 
050 543 1906 
sari.suvanto@joensuu.fi  

Pyhäselän palvelupiste

Sivu arviointi ja palaute