Ajankohtaista Enossa

angle-left Maaseudun kehittämisavustuksen toinen hakukierros Joensuussa päättyy 31.8.

Maaseudun kehittämisavustuksen toinen hakukierros alkaa Joensuussa

Joensuun kaupungin jakaman maaseudun kehittämisavustuksen toinen hakukierros alkaa elokuussa. Hakuaika on 1.-31.8.2022 ja avustusta on jaossa 27 980 euroa.

Maaseudun kehittämisavustus on tarkoitettu Joensuun maaseutua elävöittävien hankkeiden toteuttamiseen, vuonna 2022 avustusta on ollut jaettavana yhteensä 60 000 euroa. Kevään haussa avustusta jaettiin yhteensä noin 32 000 euroa kahdeksalletoista yhdistykselle. Avustusta jaettiin keväällä muun muassa Uimaharjun kirsikkapuiston kehittämiseen, Alavin luistelukaukalon laitojen maalaamiseen yhdessä kylän nuorten kanssa, Tuupovaara Seuran tuohityökokoelman esille laittoon Koskenniskan mylly- ja kievarimuseoon, sekä Pyhäselän pitäjän kaikille avoimeen tutustumismatkaan.

– Haluamme kannustaa järjestöjä kokeilemaan uutta ja toivomme, että maaseudulla pohdittaisiin kehittämiskohteita yhdessä. Paras tilanne olisi, että rahoitettavien hankkeiden myötä syntyisi uusia yhteistyön muotoja järjestöjen ja muiden toimijoiden välille, taustoittaa aluekoordinaattori Anni Koskeli-Ratamaa.

Hakemusten arvioinnissa katsotaan eduksi eri toimijoiden välinen yhteistyö, sekä uuden ja kokeilevan toiminnan käynnistäminen.

Aikaisemmat avustusta saaneet kohteet, avustushaun lisätiedot ja hakuohjeet: joensuu.fi/asukas-ja-aluetoiminta

Sivu arviointi ja palaute