Sisältöjulkaisija

angle-left Yt-neuvottelujen tuloksena enintään 90 päivän lomautuksia – lomarahat maksuun jo toukokuussa

Yt-neuvottelujen tuloksena enintään 90 päivän lomautuksia – lomarahat maksuun jo toukokuussa

Joensuun kaupungin yhteistoimintaneuvottelut ovat päättyneet. Osana neuvottelujen lopputulosta kaupunki maksaa työntekijöilleen jo ennakolta toukokuussa vuosilomakorvaukset sekä kannustaa pitämään vuosilomia ennen mahdollisten lomautusten alkua.

Yhteistoimintaneuvottelujen tuloksena kaupunki toteuttaa enintään 90 päivän mittaiset lomautukset. Lomautukset kohdistuvat siihen henkilöstöön, jonka tehtävien suorittaminen on estynyt tai tehtävät ovat olennaisesti vähentyneet tai vähenevät suoraan tai välillisesti epidemian, poikkeuslainsäädännön tai valtioneuvoston ohjeistuksen vuoksi.

Lomautuksen kesto täsmentyy epidemiatilanteen edetessä ja ilmoitetut lomautukset keskeytetään tarvittaessa.

Meidän intressinä on ollut löytää tapoja auttaa työntekijöitä tämän haastavan sopeutuksen ylitse ja olemme miettineet, kuinka voisimme taloudellisesti tukea henkilöstä, taustoittaa Joensuun kaupungin henkilöstöjohtaja Sari Lempiäinen.

Päädyimme työnantajana siihen, että työntekijöidemme oman talouden näkökulmasta on järkevää pitää toukokuussa vuosilomia, mikäli työskentely on jo estynyt. Samoin käytämme vuosilomia juuri nyt niissä palveluissa, joissa työmäärä on vähentynyt. Näin työntekijämme ovat mahdollisimman täysilukuisina töissä sitten, kun palaamme normaaliin arkeen. Lisäksi maksamme poikkeuksellisesti tänä vuonna lomarahat koko henkilöstöllemme jo toukokuussa, emmekä tavanomaiseen tapaan heinäkuussa, kertoo Lempiäinen.

Joensuun kaupungin 30. maaliskuuta aloittamat yhteistoimintaneuvottelut päättyivät kuluneella viikolla, kun henkilöstö- ja työllisyysjaosto käsitteli yhteistoimintaneuvottelujen tulosta keskiviikkona 22. huhtikuuta. Yhteistoimintaneuvottelujen tarkoituksena oli sopeuttaa kaupungin palveluita, toimintaa ja henkilöstöä äkillisistä koronakriisin vaikutuksista johtuen.

Koronapandemian aiheuttamista palveluiden muutoksista huolimatta kaupunki palkkaa kesätyöntekijöitä erilaisiin tehtäviin. Kesätyöntekijöiden haastattelut on jo aloitettu.

Yhteistoimintaneuvottelujen tuloksesta on tiedotettu koko henkilöstölle ja luottamushenkilöille keskiviikkona 22. huhtikuuta.

Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet


Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet: liity postituslistalle.