Sisältöjulkaisija

angle-left Yt-neuvotteluissa käsittelyssä palveluostot ja henkilöstön omat säästöehdotukset

Yt-neuvotteluissa käsittelyssä palveluostot ja henkilöstön omat säästöehdotukset

Joensuun kaupungin lokakuussa alkaneen yt-menettelyn toinen neuvottelu pidettiin 6. päivä marraskuuta.

Neuvotteluissa tarkasteltiin tällä kertaa muun muassa Joensuun kaupungin palveluostoja sekä käytiin läpi henkilöstöltä saatuja toimenpide-ehdotuksia menojen karsimiseksi.

– Erityisen mielenkiinnon kohteena neuvotteluissa olivat henkilöstön omat toimenpide-esitykset, joita saatiinkin todella paljon. Seuraavassa neuvottelussa jatketaan niistä ja siirrytään johtoryhmien ehdotuksiin. Samalla tarkennetaan kustannusarviota siitä, minkä verran näillä ehdotetuilla toimenpiteillä voidaan saada kasaan tavoittelemistamme kuuden miljoonan säästöistä, kertoo neuvotteluja vetävä henkilöstöjohtaja Sari Lempiäinen.

Neuvottelujen tässä vaiheessa pyritään myös kartoittamaan ennakoitavissa olevia, omaehtoisia henkilöstömuutoksia. Kaupungin henkilöstöllä on mahdollisuus ilmoittaa itse harkitsemistaan mahdollisista muutoksista, kuten eläke, osa-aikatyö tai työtehtävien vaihto.

– Kun yt-neuvottelun tavoite on lainkin mukaan etsiä vaihtoehtoja tavoitteiden saavuttamiseksi, niin tässä vaiheessa voi todeta, että vaihtoehtoja meillä on paljon, sanoo Lempiäinen.

Seuraava yhteistoimintaneuvottelu on keskiviikkona 13.11.

Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet


Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet: liity postituslistalle.