Sisältöjulkaisija

angle-left Yrityksille esitellään konkreettisia keinoja ilmastotyöhön – kaikille avoin tapahtuma toukokuussa

Yrityksille esitellään konkreettisia keinoja ilmastotyöhön – kaikille avoin tapahtuma toukokuussa

Joensuun seudun yrityksille tarjotaan näkökulmia yritysten ilmastotyön ajankohtaisiin kysymyksiin kaupungin järjestämässä maksuttomassa tapahtumassa.

Vaikuttavaa ilmastotyötä yrityksissä -tilaisuus on Joensuun tiedepuistolla keskiviikkona 24. toukokuuta kello 9–11.30.

Asiantuntijat esittelevät yrityksille tarjolla olevaa tukea niiden ilmastovastuullisuus- ja vähähiilisyystyön edistämiseen. Puheenvuoroissa kuullaan myös yritysten kokemuksia ja oppeja ilmastotyöstä.

Puhujat ovat Karelia-ammattikorkeakoululta, Itä-Suomen yliopiston kauppatieteiden laitokselta, Pohjois-Karjalan hankintatoimelta sekä Keskuskauppakamarilta. Kahvien lomassa yrityksillä on mahdollisuus kysyä ja keskustella asiantuntijoiden kanssa ilmastoasioiden edistämisestä yritystoiminnassa.

– Ilmastonmuutos muuttaa vääjäämättä myös Joensuun seudun yritysten toimintaympäristöä. Liiketoimintaa on kehittävä vähähiilisemmäksi, jotta kilpailussa pärjää. Siksi on tärkeää, että yrityksillä on tietoa ja työkaluja toimintansa kehittämiseksi vähähiilisemmäksi, taustoittaa ilmastosuunnittelija Opri Orenius Ilmastokaupunki Joensuu 2025 -hankkeesta.

Ilmastokaupunki Joensuu 2025 -hankkeessa etsitään uusia ratkaisuja yritystoiminnan päästöjen vähentämiseksi ja energia- ja resurssitehokuuden kehittämiseksi. Samalla vahvistetaan vähähiilisen yritystoiminnan ja palvelutarjonnan asemaa ja kilpailukykyä Joensuussa.

Ensi syksynä hanke tulee tarjoamaan yrityksille apua hiilijalanjälkilaskelmien laatimiseen sekä toimenpiteiden vaikuttavuuden arviointiin yhteistyössä Karelia-ammattikorkeakoulun kanssa.

– Tälle on kysyntää, sillä moni yrittäjä kokee yritystoiminnan päästöjen arvioimisen sekä vaikuttavuuden ja kustannustehokkuuden arvioimisen haastavaksi, Orenius sanoo.

Osallistuminen tapahtumaan on maksutonta, mutta kahvitarjoilujen vuoksi pyydetään ilmoittautumaan 16. toukokuuta mennessä. Tilaisuus on avoin kaikille kiinnostuneille. Tilaisuuden ohjelma ja ilmoittautumislomake: https://link.webropol.com/ep/ilmastoyritykset.

Tapahtuman järjestää Ilmastokaupunki Joensuu 2025 -hanke. Hanketta rahoittavat Euroopan aluekehitysrahasto ja Joensuun kaupunki.

Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet


Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet: liity postituslistalle.