Sisältöjulkaisija

angle-left Yli 80-vuotiaiden 4. koronarokotukset ovat lähteneet hyvin käyntiin

Yli 80-vuotiaiden 4. koronarokotukset ovat lähteneet hyvin käyntiin

Siun sote aloitti maanantaina 28.3. yli 80-vuotiaiden 4. koronarokotukset. Rokotuksia tarjotaan soittamalla rokotusvuorossa oleville. Rokotusaikoja on pystytty antamaan jo kuluvalle viikolle sekä ensi viikolle kaikissa kunnissa. Soittokierrosta jatketaan tänään perjantaina sekä lauantaina ja sunnuntaina. Puhelut soitetaan 013-alkuisesta numerosta. Jos henkilöä ei tavoiteta puhelimitse, lähetetään hänelle ajanvarausohjeet tekstiviestillä.

Aikaa 4. rokotukseen tarjotaan kolme koronarokotetta saaneille yli 80-vuotiaille, joiden 3. rokotteesta on kulunut vähintään 3 kuukautta. Rokotusta tarjotaan myös kaksi rokoteannosta saaneille, joilla on lisäksi merkintä sairastetusta koronavirustaudista. Sairastetusta taudista tulee olla kulunut vähintään 6 kuukautta ennen 4. koronarokotetta.

Kotona asuville henkilöille, jotka eivät ole kotihoidon piirissä rokotusaikaa tarjotaan puhelimitse. Hoivakodeissa asuville ikäihmisille ja kotihoidon asukkaille rokotukset järjestetään palvelujen kautta.

THL:n suosituksen ja ohjeen mukaan rokotettavan tulee olla täyttänyt 80 vuotta. 4. koronarokotetta ei voida antaa perusterveille ja riskiryhmiin kuuluville alle 80-vuotiaille. 4. koronarokotetta suositellaan yli 80-vuotiaiden lisäksi vain yli 12-vuotiaille voimakkaasti immuunipuutteisille henkilöille.

Siun sote selvittää 4. koronarokotusta tarjotessaan myös puolisoiden ja omaishoitajien rokotusoikeudet ja tarjoaa heille samalla aikaa 4. rokotukseen, jos he ovat täyttäneet 80 vuotta. Tällä pyritään mahdollistamaan se, että rokotukseen voi saapua yhdessä.

THL:n mukaan yli 80-vuotiailla kolmen rokoteannoksen antama suojateho vakavaa tautimuotoa vastaan ei ole yhtä hyvä ja pitkäkestoinen kuin alle 80-vuotiailla. Yli 80-vuotiaiden 4. rokotuksilla pyritään ehkäisemään vakavaa koronatautia.

Uusia aikoja varattavaksi 1., 2. ja 3. koronarokotuksiin

Yli 80-vuotiaiden ja voimakkaasti immuunipuutteisten yli 12-vuotiaiden koronarokotusten lisäksi Siun sotessa jatketaan yli 12-vuotiaiden 1., ja 2. sekä yli 18-vuotiaiden 3. koronarokotuksia. Uusia aikoja tulee varattavaksi verkkoajanvaraukseen jälleen lauantaina 2.4. klo 12. Rokotusajan voi varata osoitteessa siunsote.eaika.fi.

Myös 5–7-vuotiaiden lasten koronarokotuksia jatketaan. Lasten koronarokotusten ajanvaraus tapahtuu terveysasemien ajanvarauksen kautta osoitteessa verkkoajanvarauspth.siunsote.fi

Lasten rokotukset järjestetään Joensuun kantakaupungin alueella keskitetysti huhtikuusta 2022 alkaen noin kuuden viikon välein Suvikadun neuvolassa (Suvikatu 18). Enon, Pyhäselän, Vaarojen ja maakunnan muiden kuntien rokotuspaikat näkyvät erikseen web-aikaa varattaessa. Valittavissa olevat rokotuspaikat löytyvät verkkoajanvarauksen toimipaikkavalikon alta.

Lisätietoja Siun soten koronarokotuksista löytyy osoitteessa www.siunsote.fi/koronarokotukset. 

Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet


Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet: liity postituslistalle.