Sisältöjulkaisija

angle-left Yli 200 kasvatusalan ammattilaista Suomesta ja Pohjois-Amerikasta saapuu Joensuuhun pohtimaan kansainvälistymisen mahdollisuuksia

Yli 200 kasvatusalan ammattilaista Suomesta ja Pohjois-Amerikasta saapuu Joensuuhun pohtimaan kansainvälistymisen mahdollisuuksia

Opetushallitus, Joensuun kaupunki, Itä-Suomen yliopisto ja Itä-Suomen aluehallintovirasto järjestävät Joensuussa ”XIV Yleissivistävän koulutuksen ja varhaiskasvatuksen kansainvälisyyspäivät” 10.–11.11.2022. Kansainvälisyyspäivät järjestetään vuosittain eri puolilla Suomea. 

Tämän vuoden tapahtuman teemana on: Usko tulevaisuuteen, toistemme kunnioitus ja myötätunto – miten kansainvälinen toiminta rakentaa näitä kouluissa ja varhaiskasvatuksessa? Miten vahvistamme yhteisöllisyyttä ja yhdenvertaisuutta?

Tapahtuma järjestetään Joensuun konservatorion ja Itä-Suomen yliopiston tiloissa. Tapahtumaan on tulossa yli 200 osallistujaa eri puolilta Suomea sekä 15 opetusalan vierasta Pohjois-Amerikasta. 

– Tapahtuman avausluennossa Itä-Suomen yliopiston ja Taideyliopiston Dosentti Raisa Foster pohtii nykytaiteen ja kansainvälistymisen mahdollisuuksia toisintekemiseen. Itäsuomalainen yrittäjä ja tietokirjailija Kim Väisänen puolestaan tarkastelee puheenvuorossaan näkökulmia maailmalla pärjäämiseen ja koulun mahdollisuuksia kansainvälistymisen valmiuksien antamiseen. Päivien ohjelma on monipuolinen ja niissä kuullaan sekä valtakunnallisia että paikallisia osaajia, kertoo tapahtuman vastuuhenkilö, Joensuun yhteiskoulun lukion rehtori Esa Räty

– Monipuoliset työpajat kahtena päivänä tuovat paikalle taiteen, opetuksen, monikulttuurisuuden ja kansainvälisyyden asiantuntijoita ympäri Suomen. Työpajoissa perehdytään koulujen ja varhaiskasvatuksen kansainvälisyyden kannalta olennaisiin teemoihin. Erasmus-hankkeiden ja kansainvälistymisen infojen lisäksi erikoisuutena Joensuussa on muun muassa karjalan kielen, toiminnallisen arabian kielen ja kulttuurin sekä monikielisen draamaopetuksen työpajat. Osallistujat pääsevät valitsemaan lähes 30 työpajasta kolme itselleen sopivinta, taustoittaa Opetushallituksen vastaava asiantuntija Tytti Voutilainen.

Perjantaiaamun avauksena ohjelmassa on monikulttuurisen teatteriyhdistys RanKidsin Divisions-esitys, jossa nähdään palasia raja-aitoja ja kulttuurisia kohtaamisia esittelevästä dokumenttiteatteriesityksestä. Tapahtuman aikana konservatorion aulan infotorilla esitellään yhteistyötahojen materiaaleja sekä koulujen kansainvälisyyshankkeita. Infotorille on vapaa pääsy koko tapahtuman ajan.  

Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet


Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet: liity postituslistalle.