Sisältöjulkaisija

angle-left Yhteiskäyttöpyörät saapuneet Joensuuhun

Yhteiskäyttöpyörät saapuneet Joensuuhun

Joensuussa on otettu käyttöön yhteiskäyttöinen vuokrapyöräjärjestelmä. Pyöriä vuokraa tamperelainen Easybike.

Vuokrapyöriä on yhteensä 87 ja ne on sijoiteltu ympäri kaupunkia 16 eri Easybike-pyöräpysäkille. Pyörän käyttöönotto vaatii ilmaisen Easybike-sovelluksen laataamisen iOS- tai Android-matkapuhelimeen sekä rekisteröitymisen palveluun.

Joensuun pyöräjärjestelmä on kokeiluluonteinen ja se on käytettävissä loppuvuoteen 2019. Yhteiskäyttöistä pyöräjärjestelmää Joensuussa ovat yhteistyössä tukemassa Pohjois-Karjalan Osuuskauppa, Joensuun Popmuusikot ry., Punamusta Media Oyj, Riveria, Itä-Suomen yliopisto ja Joensuun kaupunki. Järjestelmästä saatavia kokemuksia hyödynnetään jatkossa suunniteltaessa laajempaa kaupunkipyöräjärjestelmää Joensuuhun.

Pyörän käyttöönotto

Easybike-pyöräpysäkkien sekä vapaiden pyörien sijainnin voi tarkistaa Easybike-sovelluksesta. Pyörävuokra on 1€ jokaiselta alkavalta 30 minuutilta. Opiskelijoille hinta on 0,5€ jokaiselta alkavalta 30 minuutilta. Pyöriin on saatavilla myös kausilippuja, jolloin pääsee polkemaan rajattomasti 30 minuutin matkoja. 30 minuutin ylimenevästä ajasta veloitetaan 1€ jokaiselta uudelta alkavalta 30 minuutilta.

Pyörän lukitus avataan skannaamalla pyörässä olevan QR-koodi mobiilisovelluksella. Lukon auettua sovellus alkaa laskea matkan kestoa. Kun pyörä lukitaan halutulla Easybike-pyöräpysäkillä, sovellus lopettaa ajan laskemisen.

Pyörän lukitsemisen jälkeen matkan tietoja voi tarkastella mobiilisovelluksesta. Sovelluksesta näkee mm. kuinka pitkä matka on ollut, arvion kulutuksesta sekä säästetyistä hiilidioksidipäästöistä matkan aikana.

Opiskelijalippu

Opiskelijoille pyörien käyttö on edullisempaa. Opiskelijastatus päivitetään omassa profiilissa rekisteröitymisen jälkeen. Opiskelija hinnat saa käyttöön näin:

  1. Napauta omaa profiilikuvaa päävalikossa.
  2. Syötä oppilaitoksen opiskelijasähköposti Opiskelijan todennus -kohtaan
  3. Saat sähköpostiin vahvistuskoodin

Pikaohjeet pyöräilyyn

1. Lataa sovellus
2. Rekisteröidy palveluun ja luo käyttäjätili
3. Skannaa pyörän QR-koodi EASYBIKE-sovelluksen työkalulla
4. Lähde polkemaan ja pysäköi pyörä jollekin EASYBIKE-parkeista
5. Lukitse pyörän lukko manuaalisesti, ja tarkista että matka loppuu sovelluksessa.

Lisätietoja palvelun käytöstä ja käytössä olevat pyöräpysäkit voi tarkistaa osoitteesta www.easybike.fi.  Palautetta palvelusta voi antaa joko sovelluksen kautta tai sähköpostiosoitteeseen: contact@easybike.fi.

Pyöräpysäkit