Sisältöjulkaisija

angle-left Yhteishaun tulokset ovat selvillä

Yhteishaun tulokset ovat selvillä

Perusopetuksen jälkeisen koulutuksen yhteishaun tulokset julkaistiin torstaina 16.6. Yhteishaussa Joensuun lukioihin valittiin 491 uutta opiskelijaa. Ensisijaisia hakijoita lukiokoulutukseen oli 566, joka on hieman vähemmän kuin vuosi sitten.

Lukioiden yleislinjoista suosituin oli Lyseon lukio, jonne alin hyväksytty lukuaineiden keskiarvo oli 8,42. Yhteiskoulun lukion yleislinjalle alin keskiarvo oli 8,08 ja Tulliportin normaalikoulun lukioon 7,83. Pyhäselän lukioon alin vaadittu keskiarvo oli 7,0 ja sinne on vielä paikkoja täyttämättä. Ne ovat haettavissa jatkuvassa haussa Opintopolku -palvelussa. Lukioiden erikoislinjoille oli muitakin valintakriteerejä kuin keskiarvo, paitsi Normaalikoulun lukion luma-linjalle, jonne tarvittiin keskiarvoksi vähintään 9,25.

Yhteishaussa oli ensimmäistä kertaa mukana myös tutkintokoulukseen valmentava koulutus (TUVA), jota tarjoaa Joensuun Aikuislukio. TUVA-koulutus korvaa aiemman kymppiluokan ja LUVA (lukioon valmistava) -koulutuksen. Vapaana oleville paikoille voi hakea heinäkuun 31. päivään saakka os. https://joensuu.inschool.fi/browsecourses. Lisätietoja antaa koulutuksen vastuuopettaja ja opinto-ohjaaja Jenni Kiiskinen os. jenni.kiiskinen@edu.joensuu.fi.

Toisen asteen koulutukseen valittujen opiskelijoiden tulee vahvistaa opiskelupaikkansa Opintopolku-palvelussa tai ottamalla yhteyttä oppilaitokseen mahdollisimman pian, kuitenkin viimeistään 30.6. mennessä. Varasijat ovat voimassa 19.8. saakka, jonka jälkeen lukiot voivat täyttää mahdolliset vapaat opiskelupaikat oman harkintansa mukaisesti.

Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet


Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet: liity postituslistalle.