Sisältöjulkaisija

angle-left Wilma-järjestelmässä olevia oppilaiden nimitietoja on voinut näkyä ulkopuolisessa sovelluksessa

Wilma-järjestelmässä olevia oppilaiden nimitietoja on voinut näkyä ulkopuolisessa sovelluksessa

Kouluissa käytössä olevassa Wilma-järjestelmässä olevia tietoja on voinut näkyä ulkopuolisessa Wilma Plus -sovelluksessa. Vanhemman tai oppilaan on ollut mahdollista nähdä huollettavansa opetusryhmän muiden oppilaiden nimet sekä opetustoimen henkilöstöä koskevia tietoja. Wilma Plus -sovelluksen käyttäjiä on Joensuun alueella noin 40. Joensuun kaupunki on tehnyt tapahtuneesta alustavan ilmoituksen tietosuojavaltuutetulle.

Wilma on kodin ja koulun välinen yhteydenpitoväline. Sitä ylläpitää ja kehittää Visma Enterprise Oy. Wilma Plus on käyttänyt Wilma-sovelluksen rajapintaa, jonka avulla voidaan esimerkiksi noutaa tai tuoda tietoja ohjelmistosta toiseen.

Vismalla on tapahtunut rajapinnan määrittelyssä virhe, jonka vuoksi tietoja on voinut näkyä väärässä paikassa.

Visma poisti toiminnon, joka mahdollisti muiden oppilaiden nimien näkymisen 24. elokuuta ja poisti kolmansien osapuolien rajapinnan käytön kokonaisuudessaan maanantaina 12. syyskuuta.

Joensuun kaupunki muistuttaa, että Wilma-tunnuksilla ei tule kirjautua mihinkään muuhun sovellukseen kuin Visman viralliseen Wilma-sovellukseen, jonka käyttö on edelleen turvallista.

– Vaikka kaupunki ei ole omilla toimenpiteillään voinut estää tapahtunutta, suhtaudumme asiaan vakavasti ja pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia, sanoo Joensuun kaupungin tietosuojavastaava Tiina Salminen.

Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet


Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet: liity postituslistalle.