Sisältöjulkaisija

angle-left Vuoden esteettömyyspalkinto Culture Open -hankkeelle

Vuoden esteettömyyspalkinto Culture Open -hankkeelle

Joensuun kaupungin vammaisneuvosto on myöntänyt tämän vuoden esteettömyyspalkinnon Culture Open -hankkeelle ja sen projektikoordinaattori Henna Karhapäälle. Palkinto luovutetaan vammaisneuvoston kokouksen yhteydessä torstaina 12. joulukuuta.

Esteettömyyspalkinto jaetaan vuosittain jollekin henkilölle tai yhteisölle sellaisten tekojen perusteella, jotka edistävät esteetöntä toimintaa ja osallistumista Joensuussa.

Palkintona on vammaisneuvoston myöntämä kunniakirja.

Perustelut palkinnon myöntämisestä: ”Culture Open -hankkeen tarkoituksena on lisätä vammaisten henkilöiden ja maahanmuuttajien osallistumista kulttuuripalveluihin ja tapahtumiin. Culture Open -hanke ja sen projektikoordinaattori Henna Karhapää ovat tehneet tänä vuonna muun muassa kaupungin kulttuuripalvelujen kattavuuskyselyn sekä Joensuun pääkirjaston, kaupungintalon, Carelicumin, Pohjois-Karjalan museo Hilman, Joensuun taidemuseo Onnin ja Itä-Suomen yliopiston Carelia-salin saavutettavuuskartoituksen. Kartoituksen teossa oli avustamassa vammaisia henkilöitä kokemusasiantuntijoina.”

– Culture Open -hanke ja sen projektikoordinaattori Henna Karhapää ovat merkittävällä tavalla tuoneet esille kulttuuripalvelujen saavutettavuutta koskevia parannusehdotuksia. Niiden pohjalta on hyvä kehittää kaupungin kulttuuripalveluita ja -tiloja siten, että vammaisten henkilöiden on niitä nykyistä helpompi käyttää, kertoo perusteluista lisää vammaisneuvoston sihteeri, kansliasihteeri Pertti Virolainen.

Vammaisneuvosto alkoi jakaa esteettömyyspalkintoa vuonna 2016. Ensimmäisen palkinnon sai Pohjois-Karjalan osuuskauppa, vuonna 2017 sen sai Jouni Töyrylä ja viime vuonna Joensuun Parafestyhdistys ry ja yksi sen puuhamiehistä Arto Pippuri.

Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet


Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet: liity postituslistalle.