Sisältöjulkaisija

angle-left Vuoden 2021 rakennustyömaat koottu yhdelle sivulle – ota sivu seurantaan

Vuoden 2021 rakennustyömaat koottu yhdelle sivulle – ota sivu seurantaan

Varma kevään merkki on kaupungin rakennustyömaiden käynnistyminen samaan tahtiin, kun routa sulaa.

Jotta kaupungin omien meneillään olevien rakennushankkeiden seuraaminen olisi helpompaa, ne on koottu yhteen osoitteeseen www.joensuu.fi/rakentaminen2021.

Sivulla on hankkeiden kuvausten lisäksi uusimmat uutiset kustakin työmaasta. Ota sivu seurantaan!

Tänä vuonna yksi suurimmista rakennushankkeista, joka koskettaa isoa osaa kaupunkilaisista ja tänne matkaavia, on Joensuun asemanseudun remontti.

Asemanseudulla on monta eri toimijaa. Toukokuussa alkaa kolmisen vuotta kestävä asemalaitureiden ja ratapihan täydellinen peruskorjaus, joista vastaa Väylävirasto. Myös niiden töiden etenemisen tiedotteet päivitetään rakentamisen koontisivulle. Joensuun kaupunki tekee asemanseudulla tänä kesänä enää lähinnä kaivu- ja pinnoitustöitä.

Muita rakennushankkeita ovat muun muassa Hammaslahden keskusurheilukentän peruskorjaus, Rantakylän torin kunnostaminen sekä Koillipuiston tekonurmikentän kunnostus ja parkkipaikan laajennus.

Tiaisenkadun ja Sammonkadun katusaneeraus toteutetaan toukokuu–marraskuussa.

Noljakassa Noljakantien, Marjalantien, Kosti Aaltosen tien ja Onttolantien risteykseen rakennetaan kiertoliittymä sekä siihen liittyvät jalankulun ja pyöräilyn väylät.

Suosittu virkistysalue Kuhasalo kunnostetaan ja Green Parkissa taas tehdään Luostaritien viimeistelyjä ja Ahtaajankujalla rakennustyöt voidaan aloittaa toukokuulla.

Keskustassa taas Koulukatu saneerataan välillä Niskakatu–Yläsatamakatu ja Siltakadulle rakennetaan pyörätie välille Kalevankatu–Länsikatu, kun nykyinen jalankulun ja pyöräilyväylä muutetaan pyöräilyväyläksi ja rakennetaan erillinen jalankulkuväylä.

Myös muutama kaupungin leikkipaikka uudistetaan ja rakennetaan yksi uusi.

Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet


Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet: liity postituslistalle.