Sisältöjulkaisija

angle-left Vuoden 2021 henkilöliikennetutkimuksen tulokset on julkaistu Traficomin verkkosivuilla

Vuoden 2021 henkilöliikennetutkimuksen tulokset on julkaistu Traficomin verkkosivuilla

Traficom on julkaissut verkkosivuillaan tulokset vuoden 2021 henkilöliikennetutkimuksesta. Tutkimus toteutetaan noin viiden vuoden välein ja sillä selvitetään suomalaisten liikkumisen kokonaiskuvaa ja ajallisia, sekä alueellisia ja väestöryhmittäisiä eroja. Tutkimus toteutettiin aikavälillä 1.1.-31.12.2021 ja siihen saatiin valtakunnallisesti yli 24 000 vastausta.

Tutkimuksen tuloksia hyödynnetään muun muassa liikkumisen ja liikenteen nykytilan arvioimisessa, liikennepolitiikan vaikutusten arvioinnissa, liikenteen ja maankäytön suunnittelussa, sekä liikenteen tulevaisuuden ennakoinnissa ja mallintamisessa.

Vuonna 2021 liikkumiseen vaikutti erityisen paljon koronapandemia. Joensuun kaupunkiseudun asukkaat tekivät keskimäärin 2,3 matkaa vuorokaudessa, kun aiemmassa tutkimuksessa vuonna 2016 matkoja tehtiin keskimäärin 3,0 vuorokaudessa.

Koronapandemian jälkeen matkustaminen on monella tavalla palautunut koronaa edeltävän tilanteen mukaiseksi. Muun muassa joukkoliikenteessä tehtiin kautta aikain uusia matkustajaennätyksiä kesä-, elo-, syys- ja joulukuussa 2022.

Muutoksia on tapahtunut myös pyöräilyn ja jalankulun osuuksissa. Joensuun sisäisissä matkoissa jalankulun ja pyöräilyn osuus kasvoi 45 prosentista 48 prosenttiin ja kantakaupungissa 49 prosenttiin automatkojen samalla vähentyessä.

Tutkimuksessa myös selvitettiin asukkaiden mielipiteitä siitä, mihin liikkumisen tapoihin kaupungissa tulisi panostaa. Eniten kannatusta saivat joukkoliikennepalveluiden ja pyöräliikenteen olosuhteiden kehittäminen, sekä maaseudulla henkilöautoilun olosuhteiden kehittäminen.

Koko tutkimuksen tulokset löytyvät Traficomin sivuilta osoitteesta: https://www.traficom.fi/fi/ajankohtaista/julkaisut/henkiloliikennetutkimusten-muut-aineistot

Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet


Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet: liity postituslistalle.