Sisältöjulkaisija

angle-left Visit Joensuun palkitsemat Matkailun Timantit on julkaistu

Visit Joensuun palkitsemat Matkailun Timantit on julkaistu

Joensuun kaupunki järjesti aiemmin kuluvana vuonna matkailutuoteideakilpailun Matkailun Timantit, jonka avulla etsittiin uusia matkailuelämyksiä tukevoittamaan alueen palvelutarjontaa. Kilpailussa palkittiin kolme tasaveroista voittajatuoteideaa, jotka palkittiin 500 euron tukirahalla tuotteen lanseerauksen tueksi, tuotteistuskoulutuksella sekä Visit Joensuun käytännön markkinointiavulla.

Voittajatuotteet on nyt saatu viimeisteltyä sekä tuotua näkyville ja varattavaksi. Ne on koostettu Joensuun kaupungin matkailusivustolle visitjoensuu.fi. Tuotteista kaksi on kesäkauden palveluita, yhtä toteutetaan ympäri vuoden, painottuen kuitenkin kesäsesongille. Kilpailuun jätetyissä ideoissa korostui paljolti luontoon, ruokaan ja suomalaisuuteen perustuvat elämykset. 

Suomalaiseen luontoon, ulkoiluun ja aktiiviseen tekemiseen liittyy voittajatuotteista kaksi: eväsretki Pamilonkoskelle sekä Pielisjoen kumilauttaretki. Kahvila Eväsretket kuljettaa matkailijat Uimaharjuun Pamilonkosken luontopolulle patikkakierrokselle, jonka jälkeen ruokaillaan laavulla ja opas kertoo alueen monipuolisesta historiasta. Monipalvelu Kari Väisänen puolestaan vie aktiivilomailijat Utraan, josta alkaa retki kumilautalla meloen kohti jokisuuta. Kahden tunnin melontareissun aikana veneen kapteeni kertoo tarinoita Joensuusta ja pohjoiskarjalaisesta elämänmenosta ja luontosuhteesta. 

– Vapun jälkeen lasketaan lautta vesille, tervetuloa testaamaan retkeä kunhan joki sulaa ja vedet lämpiävät. Retkellä ei suoriteta eikä varsinaisesti huhkita, vaan mennään rauhalliseen tahtiin ihastellen rantamaisemia joelta käsin. Retki sopii siis myös ei-himoliikkujille eikä aiempaa melomiskokemusta tarvita. Alkuopastus kuuluu tietysti kuvaan, kertoo yrittäjä Kari Väisänen.

Keskustan alueelle kisassa saatiin Joensuun Matkailuoppaat ry:ltä aivan uudenlainen opastettu ruokakävelykierros nimeltään Herkkuja ja historiaa. Se koostuu tarinallisesta Joensuun kaupunkikierroksesta Taitokorttelin ja kaupungintalon ympärillä sekä kattavasta pohjoiskarjalaisiin ja lähiruoka-antimiin perustuvasta menyystä neljässä eri ruokailupaikassa. 

– Yhdessä paikallisia herkkuja maistellen ja Joensuun historiaa kuunnellen syntyy mieliinpainuva ruokaelämys, jota sanat eivät riitä kertomaan. Myös mukana olevat ravintola-alan verkostotoimijat saavat oman yrittäjätarinansa kuuluville kävelykierroksella. Kierros sopii yksittäisille osallistujille ja ryhmille tai vaikkapa yrityksen hyvinvointipäivän ohjelmaksi, kuvaavat kävelykierrosta matkailuoppaat Johanna Honkanen, Marita Miettinen ja Airi Okkonen.

Uusiin Matkailun Timantteihin voi tutustua täällä

Matkailun Timantit -kilpailu oli osa Visit Joensuu -matkailupalvelun käynnistämishanketta, jota on rahoittanut Pohjois-Karjalan maakuntaliitto.
 

Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet


Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet: liity postituslistalle.