Sisältöjulkaisija

angle-left Viisikymppistä Ilosaarirockia ja kaksikymppistä Popkatua juhlitaan peinttaamalla Mimmien johdolla rokkiviikolla

Viisikymppistä Ilosaarirockia ja kaksikymppistä Popkatua juhlitaan peinttaamalla Mimmien johdolla rokkiviikolla

Heinäkuussa niin sanotulla rokkiviikolla juhlitaan 50-vuotiasta Ilosaarirockia ja 20-vuotiasta Popkatua yhdessä tekemisen merkeissä. Vaikka koronapandemia on pyyhkinyt molemmat juhlakalut tämän kesän tapahtumakalenterista, halutaan näitä ikonisia joensuulaisfestivaaleja juhlistaa luomalla katutaidetta yhdessä joensuulaisten kanssa. Helsinkiläinen taidekollektiivi Mimmit peinttaa saapuu Joensuuhun kesäkiertueellaan.

– Joensuuhun on aina mukava tulla – etenkin Ilosaarirockin merkeissä, koska se on mielestäni ehdottomasti Suomen festarikesän kohokohta! Olen ollut Joensuussa aiemminkin katutaiteen merkeissä mm. 2016 Graffitin SM-kilpailun paikallistuottajana ja seuraavana vuonna ohjasin katutaidetyöpajan Popkadun yhteydessä. Nyt on todella mukavaa tulla Mimmit peinttaa:n kanssa juhlistamaan molempien pyöreitä ikävuosia. Tulemme Joensuuhun kolmen taiteilijan voimin: Poppamaija, Leena Pukki sekä minä Ruusa, kertoo Mimmit ry:n puheenjohtaja ja Mimmit peinttaa -katutaidekonseptin tuottaja Rosa Hultman.

Mimmien johdolla on yhdessä joensuulaisten kanssa tarkoitus maalata 50-osainen Ilosaarirock-aiheinen taideteos. Teosta maalataan kahdessa työpajassa tiistaina 13.7. ja keskiviikkona 14.7. Pohjoisessa rantapuistossa. Pajoihin mahtuu 25 osallistujaa ja niissä on 13 vuoden ikäraja.

Valmis teos ripustetaan torstaina 15.7. kävelykadulle, jossa se saa komeilla nähtävänä pitkälle syksyyn asti. Sen jälkeen teokselle etsitään pysyvät paikat ripotellen osat sisätiloihin eri puolille Joensuuta.

Torstaina ripustetaan myös Mimmien valmistama yllätysteos keskustan valopylväisiin. Myös se on Ilosaarirock-aiheinen ja juhlistaa festivaalin 50-vuotista taivalta.

– Olemme erittäin iloisia, että juhlavuotemme tulee näkymään perinteisen rokkiviikon aikana kaupungilla ja että taideteos valmistuu yhdessä kävijöidemme kanssa. Iso kiitos tämän mahdollistamisesta Mimmit ry:lle ja Joensuun kaupungille, sanoo Joensuun popmuusikot ry:n toiminnanjohtaja Niina Hattunen.

Popkatu puolestaan valtaa Pohjoisen rantapuiston perjantaina 16.7. ja tarjoaa päivän täydeltä musiikkiesityksiä maksuttomasti ja myös silloin maalataan Mimmien johdolla. Perjantain maalauspajat ovat ikärajattomia ja niihin voi osallistua ilman ennakkoilmoittautumista. Niissä pääsee kokeilemaan koko perheen voimin sapluunamaalausta sprayllä.

– Tästähän tulee sittenkin kesän paras viikko! On älyttömän siistiä, että kaikesta huolimatta nyt päästään juhlistamaan molempia synttärisankareita ja meistä on tietenkin ilo ja kunnia järjestää parikymppiselle Popkadulle sen arvoiset ja näköiset bileet. Lämmin kiitos Joensuun kaupungille, Mimmit ry:lle ja Kuunari Elinalle, sanoo Popkatu ry:n puheenjohtaja Venla Mutanen.

Keskustaan ripustettavat teokset julkistetaan virallisesti perjantaina 16.7. kello 19 torilavalta käsin, jonka jälkeen juhlat jatkuvat Popkadun synttäreiden muodossa Kuunari Elinalla, jossa musiikkiesitykset alkavat kello 20 ja jatkuu yömyöhälle saakka. Myös iltajuhla on maksuton, mutta ikäraja on 18.

– Parhaat synttärit ja festarit tehdään yhdessä, joten toivotamme kaupunkilaiset ja matkailijat tervetulleiksi työpajoihin mukaan tekemään taideteoksia sekä tutustumaan rokkiviikon tarjontaan. Haluamme onnitella Ilosaarirockia ja Popkatua ja uskomme, että tulevana vuonna päästään jo festareista nauttimaan ihan livenä, toteaa Joensuun kaupungin markkinointijohtaja Markku Pyykkönen

Mimmit peinttaa x Joensuu netissä osoitteessa: visitjoensuu.fi/mimmitpeinttaa 
 

Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet


Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet: liity postituslistalle.