Sisältöjulkaisija

angle-left Väylävirasto: Joensuun ratapihan työt tuovat kiertoreitin kuorma-autoille Sirkkalan alikulkusillalla

Joensuun ratapihan työt tuovat kiertoreitin kuorma-autoille Sirkkalan alikulkusillalla


Sirkkalan alikulkusillan korjaaminen alkoi toukokuun puolivälissä Kettuvaarantiellä, Joensuun ratapihalla. Työt jatkuvat syyskuun puoliväliin saakka ja vaikuttavat kaikkiin liikkumisen muotoihin sillalla. Jo aiemmin viestittyjen tilapäisten liikennejärjestelyiden lisäksi työ vaikuttaa korkeiden ajoneuvojen liikkumiseen. Toistaiseksi yli 4,2 metriä korkeat ajoneuvot eivät mahdu alittamaan siltaa.

– Kuorma-autojen ja vastaavien korkeiden ajoneuvojen täytyy kiertää alikulkusilta. Kiertotie on merkitty selkein opastein. Molempiin liikenneympyröihin on asennettu kiertotiemerkinnät ja isot opastekartat, kertoo hankkeen projektipäällikkö Jetro Matilainen Väylävirastosta.

Alikulkusillan korjaaminen on osa toukokuun alussa käynnistynyttä Joensuun ratapihan rakennushanketta. Työt näkyvät asemalla myös jo niin, että raiteet 1 ja 2 on suljettu junaliikenteeltä kesän ajaksi.

Kartta esittelee kuorma-autojen kiertoreitin. Reitti menee Sortavalankadulta Karjalankadulle, josta se kulkee Vanharaitin kautta rantaan Itäranta-kadulle, jota pitkin pääsee Sirkkalan sillalle ja Sirkkalantielle.